همه آنچه باید درباره «روز اسیر فلسطین» بدانید

روز اسیر فلسطین، روزی برای همبستگی با اسرای در بند زندانهای رژیم صهیونیستی، حمایت از آنها و جلب نگاه جهانیان به رنجها و دردهایی است که روزانه در زندانهای رژیم صهیونستی متحمل می شوند.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) به نقل از الجزیره، شورای ملی فلسطین طی تصمیمی در سال 1974، روز هفدهم آوریل هر سال را به عنوان روز اسیر فلسطین تعیین کرد.
فلسطینیها در داخل و خارج فلسطین این روز را با فعالیتهای متنوع گرامی می دارند، فعالان فلسطینی و حامیان اسرای فلسطینی سعی دارند این روز را در سطح بین المللی از طریق فعالیتهای خود در برخی کشورهای جهان برجسته کنند.
هدف از فعالیتهایی که در این مناسبت برگزار می شود تلاش برای مطرح نمودن مسئله اسرای فلسطین در بند زندانهای رژیم صهیونیستی، تبیین درد و رنج آنها و تاکید بر حقوق آنهاست که براساس موازین بین المللی حفظ آنها محترم شمرده شده است.
آمار و دادهها
رژیم صهیونستی از ژوئن 1967 نزدیک به یک ملیون عملیات بازداشت فلسطینی ها را انجام داده اند
حدود هفت هزار اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونستی وجود دارد که در 22 زندان و 2 بازداشتگاه دوران اسارت را میگذرانند. در بین آنها 62 اسیر زن و 300 کودک زیر 18 سال وجود دارد.
150 اسیر دارای بیماریهای مزمن و خطرناک هستند. 700 در سایه بی توجهی عمدی پزشکی دچار بیماری هستند.
500 اسیر فلسطینی حکم حبس ابد دارند.
حدود 500 اسیر فلسطینی بدون هیچ جرم و محاکمهای در بازداشت اداری هستند.
210 اسیر فلسطینی در نتیجه ظلم و شکنجه و بی توجهی پزشکی داخل زندانهای رژیم صهیونستی به شهادت رسیدند.
13 نماینده مجلس فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی بازداشت شدند.
شمار روزنامهنگارهای فلسطینی بازداشت شده در زندانهای رژیم صهیونستی به 28 روزنامه نگار رسیده است.
جنبش اسیر فلسطین بیشتر از 28 بار در طول فعالیت 50 ساله خود اعتصاب غذای دسته جمعی در زندانهای رژیم صهیونیستی ترتیب داده است.
بارزترین خواسته اسرا، بهبود یافتن شرایط زندگی در بازداشتگاهها و زندانها است. جلوگیری از سیاست بازداشت اداری و لغو حبس در سلول انفرادی ، ارائه مجوز ملاقات با خانوادهها برای همه اسرا، جلوگیری از شیوههای توهین آمیز از جمله یورشها، بازرسیهای روزانه ، کاهش بی توجهی پزشکی به بیمارها و مجروحان اسیر از دیگر درخواستهای اسرای فلسطینی است.
توافقات و اعتصابها
جنبش اسیر در تاریخ خود شاهد چند توافق تبادل اسرا بوده که به موجب آن هزاران اسیر فلسطینی آزاد شده اند.
توافقات بین رژیم صهیونیستی و جبهه مردمی آزادی فلسطین در سال 1968 شروع شد. در نخستین مورد از تبادل اسرا که به 37 اسیر آزاد شدند. این توافق پس از ربودن هواپیمای متعلق به شرکت العال که حامل کمتر از صد مسافر بود، انجام شد.
در سال 1985، 1150 اسیر فلسطینی و چند اسیر عرب مقابل آزادی سه سرباز اسرائیلی که نزد جبهه مردمی لبنان اسیر بودند، آزاد شدند.
در 11 اکتبر سال 2011 جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و رژیم صهیونیستی برای آزادی 1027 اسیر فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونستی در مقابل آزادی «گلعاد شالیت» سرباز اسرائیلی اسیر در غزه به توافق رسیدند که به توافق وفاء الاحرار معروف شد.
اسرا در زندانهای رژیم صهیونستی چند اعتصاب دسته جمعی و فردی برای بهبود یافتن شرایط بازداشتشان انجام داده اند. یکی از آنها اعتصاب اسرای زندان عسقلان در سال 1970 بود که در آن اسیر عبد القادر ابو فحم به شهادت رسید. اعتصاب زندان نفحه در سال 1980 رخ داد که در آن سه اسیر به شهادت رسیدند. اعتصاب غذای سال 1992 و اعتصاب 2012 نیز در نهایت با پیروزی اسرا و رهایی آنها از سلولهای انفرادی و ازسرگیری ملاقات به اسرای غزه تمام شد.
اعتصاب عدنان خضر نیز بازداشتهای اداری (بدون اتهام) رژیم صهیونیستی را برجسته ساخت و با آزادی وی خاتمه یافت. در سالهای 2011 و 2012 اعتصابات فردی افزایش یافت و اعتصابات زیادی با مدتهای متفاوتی به وجود آمد که بلندترین آن اعتصاب سامر العیساوی در آگوست 2012 بود.
مهمترین زندانهای رژیم صهیونیستی
اسرای فلسطینی در 22 زندان مختلف نگهداری می شوند که زندان النقب، زندان مجدو، زندان نفحه، بازداشتگاه اوهلی کیدار، بازداشتگاه ایشل، انفرادی الرمله (ایالون)، بیمارستان زندان الرمله، زندان هداریم، زندان شطه، زندان جلوبه، زندان شارون، زندان تبعیدی ترستیا و زندان دامون برخی از آنها هستند.
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس