اینفوگرافی اختصاصی/
توافق اسلو چگونه کرانه باختری را بلعید؟

توافق اسلو که این روزها در فلسطین به عنوان یک فریب بزرگ شناخته می شود، قرار بود توافقی موقت باشد اما رژیم صهیونیستی با استفاده از آن، از سال 1993 تاکنون شهرک سازی در کرانه باختری را با تمام توان توسعه داده است.
خبرگزاری قدس (قدسنا)؛ توافق اسلو در سال 1993 با میانجیگری آمریکا و میان یاسر عرفات و اسحاق رابین به امضا رسید.
در این توافق که قرار بود بنابر ادعای پوچ مقامات تشکیلات خودگردان مقدمه بازپس گرفتن حقوق از دست رفته فلسطینیان شود، در نهایت به فریبی بزرگ برای تجزیه بیشتر فلسطین و بلعیدن کرانه باختری از سوی صهیونیستها تبدیل شد.
براساس توافق اسلو که در سال 1993 به امضا رسید، کرانه باختری به سه منطقه A، B و C تقسیم شد. بر اساس این توافق قرار شد که مناطق موسوم به A (رنگ آبی) از لحاظ امنیتی و اداری ساختاری فلسطینی داشته باشد که شامل تنها 17 درصد از مساحت کرانه باختری شد.
مناطق موسوم به B (رنگ سرمه ای) که 23 درصد کرانه باختری را شامل می شد دارای سیطره امنیتی رژیم صهیونیستی و مدیریت به اصطلاح فلسطینی شد که در مجموع 23 درصد از کرانه باختری را شامل شد.
مناطق موسوم به C (رنگ نارنجی) نیز دارای سیطره امنیتی و همچنین اداری رژیم صهیونیستی شد که در مجموع 60 درصد از کل کرانه باختری را شامل شد.
توافق اسلو البته قرار بود که توافقی موقت باشد و پس از آن توافقی دیگر با جامعیت بیشتر میان دو طرف انجام شود. اما رژیم صهیونیستی از همان سال 1993 با سوء استفاده کامل از این توافق در واقع کل مساحت مناطق B و C یعنی 83 درصد از کرانه باختری را تحت کنترل نظامی خود درآورد و فلسطینیان را در همان 17 درصد از کل کرانه باختری یعنی مناطق موسوم به A محصور نمود.
در نهایت پس از اجرای توافق اسلو رژیم صهیونیستی به طور برنامه ریزی شده و سازمان یافته اقدام به توسعه شدید شهرک سازی در کرانه باختری و البته تخریب منازل فلسطینیان و اخراج آنها از خانه و کاشانه اجدادی شان کرده است اما با این وجود هنوز نتوانسته مقاومت اهالی کرانه باختری را در هم بشکند.
انتهای پیام/م.ت/
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس