حضور نظامی اسرائیل در آفریقا
و مقابله با گروه های اسلامی

«جعفر قنادباشی»
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) به نقل از پایگاه خبری میلیتاری آفریقا، درگیری های اخیر در نوارغزه بین حماس و رژیم صهیونیستی پیامدهایی هم در آفریقا داشته است.
جنگ 7 اکتبر و عملیات غافلگیرکننده حماس علیه اشغالگران اسرائیلی موجب شده تا رژیم صهیونیستی پس از 46 روز ناکامی در مهار عملیات های راکتی و موشکی مقاومت، در غزه و شمال اراضی اشغالی (حزب الله)، علاوه بر فراخواندن نیروهای ذخیره مجبور به بازگرداندن پیمانکاران امنیتی ارتش این رژیم از دیگر قاره ها شود.
طبق آخرین اخبار، ارتش صهیونیستی در تازه ترین اقدامات خود و به منظور افزایش توان نظامیان اسرائیلی مجبور شده است تا افسران و مربیان نظامی خود را که به منظور آموزش نظامیان ارتش کنگو به آفریقا رفته اند به اراضی اشغالی بازگرداند.
گفته شده که دهها مربی نظامی ارتش رژیم اشغالگر که از سوی پیمانکاران بخش خصوصی ارتش صهیونیستی به کنگو اعزام شده بودند در مسیر بازگشت به اراضی اشغالی هستند.
به گزارش قدسنا، توافق همکاری های نظامی میان جمهوری دموکراتیک کنگو و رژیم صهیونیستی در سال 2019 میان دو طرف به امضاء رسید.
در همین باره و در خصوص شیوه و اهداف حضور رژیم صهیونیستی در قاره آفریقا «سید جعفر قنادباشی» کارشناس سیاسی مسائل آفریقا در گفتگو با خبرنگار قدسنا می گوید: طی سال های گذشته رژیم اسرائیل سعی کرده است در آفریقا حضور ویژه ای پیدا کند. اهداف تل آویو در آفریقا با شیوه عمکردشان در این قاره تفاوت دارد. اسرائیل تلاش دارد تا از طریق حضور در سایه و غیرعلنی کشورهای دارای الماس و طلا را در قاره آفریقا هدف قرار دهد که بدین منظور این رژیم تلاش می کند هدف خود را با کمک سرویس های جاسوسی (مانند موساد) محقق سازد.
وی افزود: اسرائیل هیچ گاه به صورت رسمی و دیپلماتیک در کشورهای اسلامی و آفریقایی حضور پیدا نمی کند و به دنبال واردات و صادرات و مسائلی از این قبیل نیست آن ها تلاش دارند به شیوه سارقانه در کشورهای آفریقایی حضور پیدا کنند و با ارتباط با سران این کشورها به اهداف خود دست یابند.
اندیشه ماندلایی و اسلامی آفریقاییها حضور اسرائیل را در این قاره به انزوا کشانده است
این کارشناس سیاسی مسائل آفریقا توضیح داد: آن ها به دنبال حضور به شکل تولید محور و انتقال دانش به آفریقا نیستند در مقابل مردمان کشورهای آفریقایی هم دیدگاه خوبی به اسرائیل ندارند چراکه این دیدگاه خود را از ماندلا الهام گرفته اند. مردم در کشورهای اسلامی و آفریقایی به دلیل اینکه رژیم صهیونیستی پیوسته در حال اهانت به الاقصی است نسبت به حضور این رژیم در کشورهایشان به شدت بدبین هستند.
معمولاً روابط دولت های دیکتاتوری آفریقا با رژیم صهیونیستی در داخل این کشورها انعکاس پیدا نمی کند چراکه این کشورها نمی توانند به روابط با رژیم صهیونیستی افتخار کنند.کشورهای آفریقایی از ترس افشای روابط شان سعی دارند این روابط را محرمانه نگاه دارند.
مغرب، سودان (دولت عبدالفتاح البرهان) کشورهای میانه آفریقا مانند رواندا، ساحل عاج و بویژه دولت و نظامیان نیجریه همچنین گروه تروریستی بوکوحرام کشورها و گروه هایی هستند که کمابیش در ارتباط با رژیم صهیونیستی هستند.
رژیم صهیونیستی در کشورهای اسلامی سعی دارد گروه های ضدصهیونیستی را خفه کند و از بین ببرد به ویژه در کشور الجزایر. در سودان هم پیوسته اقدامات شان در راستای یافتن جنبش های اسلامی حامی فلسطین و ضد صهیونیستی است.
انتهای پیام/ح/م.د
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس