جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ 
qodsna.ir qodsna.ir

صهیونیست در نبرد با مقاومت
شکست غیر قابل جبران خورد

«دکتر مجید صفاتاج»

خبرگزاری قدس:

 

رژیم صهیونیستی از ابتدای سال میلادی با مشکلات عدیده ای مواجه شد که ناشی از اختلافات سیاسی و اجتماعی درونی در رزیم خود بود که مجموعه اعتراضات هفتگی که بیش از 40 هفته در روزهای شنبه، معترضان صهیونیست علیه دولت نتانیاهو شعار می دادند موجب گسست های فراوان و عمیق در جامعه صهیونیستی اسرائیل شد و همچنین با شروع عملیات طوفان الاقصی که سه هفته از شروع آن می گذرد و این رژیم به تعبیر رهبر انقلاب ضربه ای خورد که دیگر قابل ترمیم نخواهد بود، صهیونیست ها همچنان ناتوان از مقابله جدی با گروه های مقاومت هستند و تنها هنر آن ها کشتار وسیع غیر نظامیان که عمدتاً زنان و کودکان هستند و این اقدام هم موجب نفرت جهانی علیه صهیونیست ها شده است و ده ها شهر در جهان علیه این جنایات صهیونیست ها به اعتراض علیه آن ها بلند شده اند.

 

در همین رابطه، خبرنگار خبرگزاری قدس در گفتگوی اختصاصی با «دکتر مجید صفاتاج» کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا به بررسی بحران های اخیر رژیم صهیونیستی و آینده اوضاع سیاسی رژیم صهیونیستی پرداخته است.

 

مجید صفاتاج پژوهشگر و نویسنده حوزه انقلاب و مقاومت در پاسخ به سوال خبرنگار قدس مبنی بر این که رژیم صهیونیستی امروز با مشکلات زیادی مواجه است به حدی که در محافل بین المللی، دیگر کشورها مثل سابق با آن برخورد نمی کنند و در بین صهیونیست ها هم محبوبیت سابق را نداشته و شاهد آن هم، تظاهرات متعدد صهیونیست هادر مقابل محل اقامت نتانیاهو و محل کار وی در کریا است. با توجه به این شرایط، تحلیل شما از این وضعیت و آینده رژیم صهیونیستی چیست؟ پاسخ داد: وضعیت کنونی رژیم صهیونیستی، ضعیف ترین حالت را از زمان پیدایش تا به امروز داشته و عوامل به وجود آمدن این شرایط معلول عوامل متعددی است.

 

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی در حوزه داخلی با مشکلات متعدد داخلی دست و پنجه نرم می کند که منشاء و ریشه این اختلافات، پس از زمان اعلام تشکیل این رژیم بوجود آمد. در زمان تاسیس رژیم جعلی اسرائیل، صهیونیست ها معتقد بودند که انتقال یهودیان به فلسطین اشغالی به مثابه تزریق خون در رگ های حیاتی این رژیم است؛ لذا تلاش کردند این دیدگاه سیاست توسعه طلبانه، به هر صورت ممکن ادامه پیدا کند. بر همین اساس، سیاست رژیم صهیونیستی بر مبنای انتقال یهودیان به سرزمین فلسطین و نیز سرکوب و کشتار فلسطینیان قرار گرفت. اگرچه با انتقال تدریجی یهودیان به سرزمین فلسطین اشعالی، این خون در رگهای رژیم اشغالگر و جعلی اسراییل تزریق شد اما آلوده بود؛ همانند فردی که خون آلوده به او تزریق شود به تدریج با مشکلات دیگری مواجه خواهد شد و در نهایت ازپا درخواهد آمد.

 

این نویسنده حوزه فلسطین تشریح کرد: کسانی که به سرزمین های اشغالی منتقل شدند؛ دارای فرهنگ ها، نژادها و گویش های متفاوتی با یکدیگر بودند؛ و در نهایت این افراد با گویش ها و فرهنگ ها و نژادهای مختلف در فلسطین جمع شدند. هرچند در سرزمین های اشغالی ابتدا دو جریان شکل گرفت، یکی مخالفان اسراییل که فلسطینی ها بودند و دیگری یهودیانی که به تدریج در اثر سیاست های تبعیض آمیز رژیم صهیونیستی با یکدیگر دچار اختلاف شدند.

 

صفاتاج توضیح داد: یهودیان در اسراییل چهار فرقه هستند شامل "اشکنازی ها" که عربی تبارند ریشه امریکایی و اروپای غربی دارند؛ "سفاردیم ها" یا سفارادها که شرقی تبارند و از کشورهای آسیا و آفریقا هستند؛ و دو طایفه کوچک به نام "قراییت" و "حسیدیم" هم وجود دارند که پیشتر به فلسطین کوچ کرده بودند و و قبل از تشکیل اسراییل در بیت المقدس حضور داشتند.

 

وی ادامه داد: پس از تشکیل اسراییل، به تدریج اختلاف بین یهودیان شرقی تبار با یهودیان غربی تبار به شدت شکل گرفت؛ دلیل آن هم این بود که عمدتاً مناصب اصلی حاکمیتی را یهودیان اشکنازی گرفته بودند و یهودی های شرقی تبار سمت و مقام های پایین تری داشتند و از این موضوع رنج می بردند؛ لذا به تدریج اختلاف بین آن ها بیشتر شد و تبدیل به یک چالش اجنماعی و سپس سیاسی گردید. از حدود سه دهه قبل، این اختلافات به احزاب سیاسی کشیده شد و احزاب نیز بتدریج دچار انشقاق شدند؛ و در نهایت نیز، اختلافات و چالش های اجتماعی به حوزه سیاسی رسید و در جامعه اسرائیلی بیشتر چهره خود را نشان رسید؛ و سرانجامش این شده است که در این روزها در چندین شهر به ویژه تل آویو علیه نتانیاهو شعار می دهند و شخص نتانیاهو بین صهیونیست ها نه تنها پایگاه و جایگاهی ندارند بلکه منفور هم هست؛ و شرایط به حدی رسیده که صهیونیست ها و تحلیل گران سیاسی صهیونیست اعتراف می کنند که بزرگترین بحران اسراییل، بحران و چالش سیاسی اختلافات داخلی هست.

 

پژوهشگر حوزه فلسطین اذعان کرد: در کنار مشکلات داخلی در رژیم صهیونیستی، این رژیم در حوزه خارجی و بویژه در حوزه امنیتی هم با مشکلات و بحران های فراوانی مواجه شده است. این رژیم از سال 1987 به بعد که انتفاضه اول فلسطین شکل گرفت؛ در اثر مقاومت مردم فلسطین و شکل گیری گروه های مقاومت فلسطینی، به مرحله عقب گرد رسید و مجبور به عقب نشینی در مقابل انتفاضه فلسطینیان و مقاومت فلسطین شود. اگر تا سال ۱۹۸۷ میلادی، یعنی ۴۰ سال بعد از تشکیل رژیم جعلی اسرائیل، این رژیم همواره سیاست های توسعه طلبانه و نژادپرستانه را اجرا می کرد و در اثر رخوت و سکوت رژیم های عربی و نیز سستی و عدم کارایی گروههای مقاومت فلسطین موفق هم بود؛ اما پس از شکل گیری انتفاضه فلسطینیان و مقاومت اسلامی در غزه و کرانه باختری، روز به روز مجبور به عقب نشینی شد و سال 2005 از غزه عقب نشینی کرد و کلیه شهرک‌های یهودی نشین را از این منطقه برچید.

 

صفاتاج ادامه داد: رژیم صهیونیستی بعد از سال 2005 مجبور شد شهرک های صهیونیستی و پایگاه های خود را از غزه خارج کند؛ لذا با در اختیار گرفتن این منطقه توسط مقاومت اسلامی و گروه های مقاومت، در غزه روز به روز مقاومت صد اشغالگری صهیونیستی گسترده تر، مسلح تر و مجهز تر شد و عملیات های متعددی را علیه صهیونیست‌ها شکل داد و در برابر جنگها و تجاوزات نطامی رژیم صهیونیستی که از اواخر سال ۲۰۰۸ میلادی تاکنون با جنگ ۲۲ روزه علیه غزه شکل گرفت ما شاهد بودیم که در همه این جنگ ها رژیم صهیونیستی علی رغم اینکه تجهیزات پیشرفته تر و بیشتری داشت اما در همه جنگ ها شکست خورد و نتوانست به اهداف خود دست یابد و مقاومت روز به روز هم به لحاظ توانایی نظامی و هم به لحاظ سازمان دهی و تشکیلاتی و تعداد نیرو، قوی تر شد تا جایی که بعد از فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی که فرمودند کرانه باختری مثل نوارغزه باید مسلح شود، به تدریج شاهد عملیات های پی درپی و متنوع در کرانه باختری بودیم و هستیم تا جایی که حتی در کرانه باختری، به سمت نیروهای صهیونیستی، موشک شلیک می شود.

 

وی تصریح کرد: نمونه آخر این استیصال و شکست رژیم صهیونیستی در مقابل مقاومت فلسطین، عملیات بسیار بزرگ طوفان‌الاقصی در هفتم اکتبر امسال توسط حماس بود که برای اولین بار در طول تاریخ رژیم صهیونیستی، این رژیم کشته های فراوانی داد و مقاومت نیز اسرای زیادی از جمله چندین فرمانده ارتش از این رژیم گرفت. این وضعیت، بدین معنا است که رژیم صهیونیستی در نبرد میدانی و مقابله با گروه های مقاومت فلسطینی، کاملاً شکست خورده و شکست آن، غیر قابل جبران و ترمیم است و دستش بسته است.

 

صفاتاج اشاره کرد: در محیط امنیتی پیرامونی اسراییل هم، این رژیم شکست خورده است، رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه علیه حزب الله لبنان شکست خورد؛ پس از آن حزب الله روز به روز قوی تر شد و این رژیم دیگر جرات نکرد علیه لبنان، به عملیات دریایی و زمینی دست بزند. این قدرت حزب الله به قدری برای رژیم صهیونیستی سخت شده که ارتش و نیروهای مسلح آن حاضر به رویارویی با حزب الله نیستند. در فتنه تکفیری ها در سوریه هم علیرغم اینکه رژیم صهیونیستی در کنار آمریکا و برخی کشورهای غربی و مرتجع عربی و گروههای تروریستی تکفیری آتش افروزی کرد؛ اما در مقابل جبهه مقاومت، همراه متحدان خود شکست سختی خورد و عملا در این جبهه نیز ناکام ماند.

 

در انتها صفاتاج در جمع بندی صحبت خود، علاوه بر این در سطح جهانی می بینیم که رژیم صهیونیستی با یک چالش اصلی و هویتی و عدم مشروعیت سیاسی روبروست که نمونه عینی آن در حضور آقای نتانیاهو در سازمان ملل متحد بود که با استقبال سرد بسیاری از کشور ها روبرو شد و با اعتراض گسترده در محافل ضدصهیونیستی به ویژه یهودیان ضد صهیونیست و حتی اسرائیلی ها و صهیونیست مواجه شد. پس از کشتار فلسطینیان در عزه نیز نماینده این رژیم در سازمان ملل متحد با واکنش منفی حاضران روبرو شد؛ در حالی که نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد پس از پایان سخنرانی خود، مورد تشویق استقبال حاضران قرار گرفت. این وضعیت به این معنا است که رژیم صهیونیستی به پایان خودش رسیده به ویژه دولت نتانیاهو؛ لذا به نظر می رسد که نتانیاهو آخرین منصب حکومتی و سیاسی خود را سپری می کند و پس از آن ناگزیر است با سیاست وداع کند. به ویژه اگر ارتش رژیم صهیونیستی به غزه حمله زمینی گسترده کند؛ با واکنش شدید محور مقاومت مواجه خواهد شد و شکست بسیار تلخ و خفت باری را متحمل خواهد شد که در نتیجه آن، دولت نتانیاهو، آخرین دولت آخرین رژیم صهیونیستی خواهد بود.

 

انتهای پیام/م.د


| شناسه مطلب: 381632







نظرات کاربران

فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.