جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ 
qodsna.ir qodsna.ir
«مهدی شکیبایی» در گفتگوی اختصاصی با قدسنا:

فلسطینی‌ها در جریان تحولات اخیر راه آزادی فلسطین را یافتند/ مخالفت با برگزاری انتخابات از ترس پیروزی مقاومت است

شکل گیری هسته های مقاومت در عمق رژیم صهیونیستی مساله ای است که آنها بشدت از وقوع آن هراس دارند، چون می تواند امکان درگیری نظامی با اشغالگران را از نقطه صفر فراهم نماید.

 

با توجه به تحولات اخیر فلسطین خبرگزاری قدس (قدسنا) در نظر دارد در گفتگوهایی به تشریح این رخدادها بپردازد، در همین راستا متن گفتگوی اختصاصی قدسنا با «مهدی شکیبایی» کارشناس مسائل فلسطین و قائم مقام جمعیت دفاع از ملت فلسطین را می خوانید:

 

 

قدسنا:در حوادث اخیر فلسطین شاهد خروش به میدان آمدن جامعه فلسطین در قدس، کرانه باختری و مناطق اشغالی 48 بودیم. مسئولان صهیونیستی از این حضور گسترده غافلگیر شده و نگرانی های خود را علنا ابراز کردند. به نظر می رسد صهیونیست ها همچنان اصرار دارند تا سیاست های تجاوزکارانه خود را در باره قدس و کرانه ادامه دهند. آیا مردم این مناطق باید این تجربه موفق را استمرار بخشند؟

 

شکیبایی: آنچه که در جنگ 12 روزه اخیر در غزه رخ داد و شاهد اتفاقات متعددی در اراضی 1948 ، کرانه باختری و قدس و حتی فلسطینی های خارج بودیم، به اعتقاد من در تاریخ 73 ساله اشغال فلسطین بی سابقه بوده است.

 

فلسطینی ها از همان سال 1948 که شاهد اشغال سرزمین خود از سوی صهیونیست‌ها بودند، همواره در تحولات پس از آن دچار تشتت، افتراق و چند دستگی شده بودند. در آن زمانی شماری از فلسطینی ها آواره و شمار زیادی نیز قتل عام شدند. کرانه باختری را از اراضی فلسطینی جدا کردند، قدس را به دو پاره شرقی و غربی تقسیم کردند... در واقع در تاریخ 73 ساله اشغال فلسطین به لحاظ جغرافیایی و انسانی همواره شاهد افتراقات و جدایی ها بوده ایم.

 

در این هفت دهه فلسطینی ها دائما از هم دور شده اند، جز این رخدادی که در جنگ 12 روزه شاهد آن بودیم و فلسطینی ها برای اولین بار به یک وحدت نسبت به یک موضوع که آن هم موضوع قدس بود، رسیدند.

 

چون اقدامی که صهیونیستها در حال  انجام بودند، اقدامی بسیار خطرناک بود. آنها با توجه به هدیه ای که ترامپ به آنها با عنوان یکپارچه سازی قدس برای صهیونیستها داده بود، می خواستند این هدیه را وارد فاز اجرایی و عملی کنند. براین اساس تلاش داشتند که با گسیل شهرک نشینان صهیونیست به مسجدالاقصی، قبله اول مسلمانان را نیز مانند حرم ابراهیمی از لحاظ زمانی و مکانی تقسیم کنند.

 

همزمان هم دنبال این بودند که منازل فلسطینی ها در منطقه شیخ جراح را مصادره کنند، در نهایت اما فلسطینی ها متوجه این ماجراجویی و اقدامی که بسیار خطرناک بودند شدند. با وارد عمل شدن فلسطینی ها به یکباره صحنه فلسطین از قدس گرفته تا کرانه باختری، غزه و اراضی 1948 و حتی فلسطینی های خارج با هم یکپارچه و واحد شده و به مقابله سراسری با صهیونیستها پرداختند.

 

همان طور که می دانید که در جریان این تحولات آوارگان فلسطینی از اردن و لبنان به سوی اراضی اشغالی حرکت کردند تا به کمک فلسطینی های داخل بشتابند. به همین دلیل من این رخدادها را یک نقطه عطف می دانم.

 

این حجم از وحدت میان فلسطینی ها آن هم درباره یک موضوع که وضعیت آینده قدس بود، اتفاق نیفتاده بود. در واقع می توان گفت که این رخداد یک حلقه گمشده در تاریخ فلسطین بود. طبیعی هم بود که رژیم صهیونیستی در قبال این رخدادها خشمگین باشد و یکی از مواردی  که باعث شد که رژیم صهیونیستی به سوی آتش بس با گروههای مقاومت فلسطین در غزه تحرک پیدا کند، همین ترس از ادامه استمرار این وحدت در عرصه داخلی و خارجی فلسطین بود. نقاط جدا شده ای که رژیم صهیونیستی در 73 سال اخیر تلاش کرده بود همواره آنها را از هم جدا نگه دارد در این رخدادها به هم نزدیک شده بودند و اگر این تحولات ادامه پیدا می کرد و فلسطینی ها در این مناطق به هم می پیوستند، بزرگترین معضل امنیتی برای رژیم صهیونیستی به وجود می آمد. در همین راستا آنها اقدام به درخواست آتش بس حرکت کردند.

 

در سوی مقابل، فلسطینی ها با مشاهده اینکه وحدت آنها به چه میزان می تواند اثربخش بوده و نتیجه دهد به طور قطع این وحدت را در آینده ادامه خواهند داد و آنها به این دریافت رسیدند که برای محقق کردن اهداف خود باید به طور یکپارچه در قدس، کرانه باختری، اراضی 1948 و غزه وارد عمل شوند تا بتوانند حقوق پایمال شده خودشان را از چنگ صهیونیست‌ها باز پس گیرند. در واقع می توان گفت این تحولات باعث شد که فلسطینی ها راه آزادی فلسطین را پیدا کنند.

 

قدسنا: یکی از مشکلات جامعه فلسطین عدم یکپارچگی است، تقریبا همه گروه های فلسطینی تاکید دارند انتخابات می تواند گره گشا باشد. مشکلات بر سر راه انتخابات را در چه می دانید؟

 

شکیبایی: جامعه فلسطین از سال 1993 درگیر یک جریان فکری به نام سازش است، این جریان مورد حمایت رژیم صهیونیستی، آمریکا، غربی ها و بخشی از سازمان ملل و کشورهای عربی نیز هست. از سال 1993 تاکنون که 30 سال گذشته است مردم فلسطین در چرخه تحولات متوجه این شدند که هیچ چیزی دستگیرشان نشده و حتی  هر روز از آرمان اصلی خود در تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس شریف، بازگشت به سرزمین مادری و بازگشت آوارگان دورتر شده اند.

 

آنها وقتی  متوجه شدند که در یک دور باطل قرار گرفته اند، تصمیم گرفتند دست به اقداماتی نو و اثربخش بزنند تا حقوق خود را استیفا کنند ؛ برگزاری انتخابات فلسطین یکی از این اقدامات است. تشکیلات خودگردان که زاییده توافق اسلو در سال 1993 است در اراضی اشغالی به صورت نیم بند مسئول امورات فلسطینی هاست اما هرگز نتوانسته به وظایف خود عمل کند. بر همین اساس فلسطینی ها با برگزاری انتخابات در تلاش هستند حقوق از دست رفته خود را استیفا کنند.

 

پس از آخرین انتخاباتی که در عرصه فلسطین در سال 2006 برگزار شد و  شاهد پیروزی گروههای مقاومت فلسطین بودیم دیگر انتخابات دیگری برگزار نشده است، چون طرف مقابل می ترسد از اینکه دوباره در برابر گروههای حامی ایده مقاومت شکست بخورد.

 

در این انتخابات ها همواره گروههای مقاومت مورد اقبال عمومی قرار گرفته اند که البته این خود دلیل دارد. دلیل آن این است که گروههای مقاومت تنها گروههایی در عرصه فلسطین هستند که توانسته اند دستاوردهای مهم عملی داشته باشند. همین حالا ما شاهد برقراری موازنه رعب و وحشت و ترسیم معادلات نظامی از سوی غزه بر رژیم صهیونیستی هستیم، که حاصل تلاش های گروههای مقاومت بوده است. علاوه بر این گروههای مقاومت تنها جریانی است که توانسته بخشی از سرزمین را از دست اشغالگران صهیونیست آزاد کند؛ نوار غزه شاهد مثال بسیار خوبی در این زمینه است.

 

این رخدادها باعث شده که در داخل صهیونیستها و حتی در خارج غربی ها نگران نتایج انتخابات فلسطین و پیروزی مقاومت در آن باشند، چون به عنوان نمونه اگر گروههای مقاومت در انتخابات کرانه باختری و قدس پیروز شوند، رژیم صهیونیستی با یک معضل وجودی مواجه می شود که رفع آن بسیار مشکل و دشوار است.

 

در واقع شکل گیری هسته های مقاومت در عمق رژیم صهیونیستی مساله ای است که آنها بشدت از وقوع آن هراس دارند، چون می تواند امکان درگیری نظامی با اشغالگران را از نقطه صفر فراهم نماید.

 

بنابراین متاسفانه شاهد هستیم که از ترس پیروزی گروههای مقاومت در کرانه باختری، رژیم صهیونیستی و عوامل آن اجازه برگزاری انتخابات را نمی دهند.

 

انتهای پیام/م.ت/


| شناسه مطلب: 356767







نظرات کاربران

فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.