گذار مقاومت فلسطین از
فاز دفاعی به فاز تهاجمی

«احمد دستمالچیان»
خبرگزاری قدس (قدسنا)، در پی پیروزی مهم و راهبردی مقاومت و ملت فلسطین بر رژیم تا بن دندان مسلح صهیونیستی در نظر داریم با گفتگوهایی به زوایای مختلف این موضوع بپردازیم. متن گفتگو با «احمد دستمالچیان» سفیر سابق ایران در لبنان به شرح زیر است:
قدسنا: ما شاهد آتش بس در جنگ اخیر فلسطین هستیم. با توجه به سوابق توافقات میان غزه و رژیم صهیونیستی افق این آتش بس را چگونه ارزیابی می کنید؟
دستمالچیان: با توجه به اینکه در انتفاضه اخیر و حتی قبل از آن ابتکار عمل در دست نیروهای مقاومت بود و کاملا رژیم صهیونیستی در یک حالت انفعالی بسر می برد، این دفعه هم ابتکار عمل در دست نیروهای محور مقاومت هست. همانطور که مشاهده کردیم آتش بس را رژیم صهیونیستی به صورت یکجانبه برقرار کرد. که الان برادران حماس و جهاد اسلامی یک شروطی دارند که این شروط باید تحقق پیدا کند، اگر این شروط تحقق پیدا نکند یا رژیم صهیونیستی اقدامات خارج از عرف انجام دهد، محور مقاومت و به خصوص برادران حماس تاکید کرده اند که پاسخ مناسبی را به شرارت های رژیم صهیونیستی خواهند داد. در واقع در صورتی که صهیونیستها حماقت کرده و بار دیگر به منطقه شیخ جراح فشار وارد کرده یا حملات موشکی انجام دهند یا اینکه یکی از رهبران مقاومت را ترور کنند، مجددا حملات مقاومت از سرگرفته خواهد شد. هر اقدام غیر عادی که تصور شود رژیم صهیونیستی حال تهاجمی به خودش گرفته، محور مقاومت تاکید کرده که پاسخ قاطع و کوبندهای را به آنها خواهد داد.
لذا این آتش بس یک آتش بس یکجانبه است که رژیم صهیونیستی آن را با وساطت مصر ، امریکا و برخی کشورهای دیگر آن را مطرح کرده و این اگر به تعهداتی که در پشت پرده رژیم صهیونیستی به میانجیگران خصوصا مصری ها داده عمل نکند، بی تردید این آتش بس یکجانبه نقض خواهد شد و الان محور مقاومت در یک موضع کاملا برتری هست که ابتکار عمل در صحنه و میدان در دست اوست و این مقاومت است که تعیین می کند جنگ چگونه پایان پیدا کند. لذا با توجه به همه این مسائلی که عرض شد احتمال دارد که این آتش بس یکجانبه با شرارت هایی که رژیم صهیونیستی همواره داشته شکسته شود که البته برای آنها پیامدهای وخیمی خواهد داشت.
قدسنا: در حوادث اخیر غزه شاهد یک خیزش سراسری و یکپارچه جامعه فلسطین بودیم که حداقل در چند دهه اخیر بی سابقه بوده است؟ علت آن را در چه می دانید؟ و تاثیر آن بر روند تحولات فلسطین را چگونه ارزیابی می کنید؟
دستمالچیان: یکی از وجوه بسیار متمایز این انتفاضه با سایر انتفاضه ها این بود که خیزش مردم عرب 1948 در داخل سرزمین های اشغالی رخ داد که بسیار قوی و مهم بود، به صورتی که در یک اقدام کاملا ابتکاری و خودجوش جوانان فلسطینی سرزمین های 1948 توانستند با کوکتل مولوتوف و سایر اداوات ابتدایی به تجهیزات زرهی رژیم صهیونیستی هجوم برده و به فاصله کوتاهی شهر اللد را که یک پایگاه مهم ارتش رژیم صهیونیستی نیز در آن است را تصرف کنند و کنترل شهر را برای ساعاتی بدست بگیرند.
این خیزش خیزش ارزشمندی است چون همیشه رژیم صهیونیستی تلاش داشت بین عرب 1948 و فلسطینی ها فاصله بیاندازد که نشان داده بشود که اینها جدا از هم هستند. اما در این روزها ما شاهد یک هماهنگی کامل بین فلسطینی ها در کرانه باختری، غزه و سرزمین های اشغالی 1948 هستیم که از توان سازماندهی بسیار بالایی بهره مند شده اند و از همه مهمتر هماهنگ عمل می کنند. خیزش جوانان فلسطینی و روشنگری که اینها در صحنه انجام دادند بسیار دلگرم کننده است، این خیزش با ایجاد تحول فکری و آگاهی باعث می شود که ریشه نهضت و مقاومت قویتر از گذشته شود و آنها بتوانند راحت تر از گذشته در صحنه عمل کنند و البته توزیع نقش هم داشته باشند.
سوال: برای نخستین بار شاهد هستیم که اسرائیل یک نام دفاعی را برای جنگ با غزه انتخاب کرد (نگهبان دیوار) و در سوی دیگر شاهد هستیم که فلسطینیان یک اسم تهاجمی برای نبرد خود برگزیدند (شمشیر قدس). آیا تحول خاصی رخ داده است؟
دستمالچیان: بسیار طبیعی است که این بار رژیم صهیونیستی برای این عملیات خود نام دفاعی «نگهبان دیوار« را انتخاب کند، رژیم صهیونیستی سالیان طولانی است که از حالت تهاجمی خارچ شده و به حالت پدافندی پناه برده است و در این شرایط هم هنوز نتوانسته امنیت خودش را فر اهم کند. آن زمان که حالت تهاجمی داشت می آمد به کشورهای عربی درگیر می شد و مثلا بیروت را اشغال می کرد ، به سرزمین های مجاور خودش تجاوز می کرد و یا اینکه بمباران های کور در کشورهای عربی انجام می داد، جنگ شش روزه یوم کیپور راه می انداخت و یا جنگ سال 1967 را آغاز کرد و قدس و کرانه باختری را اشغال کرد. از سال 2000 که برای اولین بار رژیم صهیونیستی مجبور شد در برابر یک گروه کاملا مقاوم و شجاع و کم عتاد زانو بزند و شروطز حزب الله را برای انعقاد قرارداد آتش بس قبول کند از آن زمان نتوانسته از حالت دفاعی خود خارج شود و همچنان در لاک دفاعی خودش است. در سال 2006 آمد که تجربه تلخ شکست سال 2000 را تبدیل به یک پیروزی کند اما در همین جنگ 33 روزه که با حزب الله داشت تئوری شکست ناپذیری ارتش رژیم صهیونیستی کاملا فروریخت و گنبد آهنین که یک سیستم کاملا دفاعی هوشمند و پیشرفته بود توسط موشک های کاتیوشا حزب الله فرو ریحخت و برای اولین بار رژیم صهیونیستی در زمین و هوا کاملا احساس ناامنی کرد و احساس کرد که زمین زیر پایش لرزان است و لذا از آن زمان به بعد در حالت دفاعی بوده است . اگر زمانی آنها می خواستند بیروت را به اراضی اشغالی خود اضافه کنند این روزها آنها دور مناطق اشغالی 1948 دیوار کشیده اند اما باز هم در امان نیستند، پس طبیعی است که همیشه در یک حالت دفاعی و استیصال در سالهای اخیر قرار داشته باشد. الان هم در انتفاضه اخیر کاملا در فاز دفاعی و شرایط ترس و خوف شدید بسر می برد. با وجود اینکه آنها حملات موشکی را اغاز کردند اما بسیار واضح بود که آنها مجبور می شوند آتش بس کنند چون یک جنگ تمام عیار نظامی، امنیتی و روانی علیه رژیم صهیونیستی آغاز شده بود که نمی توانست بیش از آن تاب و توان بیاورد. این در شرایطی است که مقاومت مدتی است که از لاک صبر استراتژیک خود بیرون آمده است و حالت تهاجمی به خود گرفته است و طبیعی است که در این تهاجم استراتژیک رژیم صهیونیستی بیش از گذشته تضعیف و ناتوان شود و مشکلات امنیتی عدیده ای را پیدا کند.
انتهای پیام/م.ت/
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس