تحلیلگران عرب بررسی کردند؛
موج زمینه سازی راهبردی برای اجرای معامله قرن/دو هدف طرح شوم ترامپ چیست؟/تلاش برای تغییر جهت قطب نما ازطریق ایران هراسی/غزه مهمترین مانع اجرای پروژه آمریکایی صهیونیستی

میتوانیم این طرح را در یک جمله خلاصه کنیم حذف مسئله فلسطین بدون اینکه طرف اسرائیلی امتیازهای واقعی بدهد، باشد و همچنین اعراب هم مجبور هستند تمام آنچه را برای موفقیت این طرح در زمینههای مالی، لجستیکی و چه بسا در ادامه در زمینه نظامی لازم باشد، انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)، روزنامه رای الیوم در تحلیلی به قلم «احمد القطامین» تحلیلگر عرب نوشت: طی روزها یا هفتهها و شاید کمی بیشتر، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا طرح خود درباره مسئله فلسطین موسوم به «معامله قرن» را اعلام خواهد کرد. تمام طرفهای مستقیم و غیر مستقیم دقیقا از محتوای این طرح اطلاعی ندارند به جز بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل که گمان میرود طراح اصلی این پروژه باشد، با توجه به شناختی که ما از ماهیت طراح آن(نتانیاهو) داریم، میتوانیم این طرح را در یک جمله خلاصه کنیم که به نظر میرسد حذف مسئله فلسطین بدون اینکه طرف اسرائیلی امتیازهای واقعی بدهد، باشد و همچنین اعراب هم مجبور هستند تمام آنچه را برای موفقیت این طرح در زمینههای مالی، لجستیکی و چه بسا در ادامه در زمینه نظامی لازم باشد، انجام دهند.
دلایل مطرح شدن «معامله قرن» در شرایط فعلی
اما سئوال این است که چرا طرح معامله قرن در شرایط فعلی مطرح شده است؟ مسئله از دیدگاه آمریکا و اسرائیل، مسئله اساسی و ضروری است و نباید به تاخیر افتد، چرا که شرایط تاریخی مناسب برای موفقیت آن هر چند با نیروی زور، فراهم است و این لحظه همان حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری خاص آمریکا در قدرت است.
در همان اوایلی که ترامپ به عنوان نامزد ریاست جمهوری مطرح شده بود، به این مسئله اشاره میشد که طراحان اسرائیلی از پولهای اعراب برای ایجاد تحول توسعه استراتژیک در منطقه استفاده خواهند کرد تا (به زعم خود) نقشه و ساختار منطقه را تا ابد تغییر دهند.
این تحلیلگر آورده است : زمینه سازی و مقدمه چینی گستردهای در منطقه طی شش ماهه نخست ریاست جمهوری ترامپ در خصوص این ایده صورت گرفت که نقطه اوج آن، سفر تاریخی ترامپ به ریاض بود که سران کشورهای عربی و اسلامی(دنباله رو آل سعود و آمریکا) را دور هم جمع کرد تا تازهترین نکات را درباره نحوه تعامل آمریکا با امت اسلام در مرحله آتی از وی بشنوند که پس از آن مرحله از بین بردن موانع پیش روی طرح پایان دادن به مناقشه و نزاع عربی صهیونیستی است، اولین مرحله این طرح(معامله قرن) اجرا شد که همان اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل بود و به این ترتیب پیچیدهترین و سخت ترین مانع در مقابل اجرای عملی معامله قرن و موفقیت آن برداشته شد.
آنگاه منطقه شاهد اقدامات و آمادگیهای پیاپی از جمله عقد توافقاتی میان برخی کشورهای عربی در راستای مقدمه سازی برای تحولات آینده مرتبط با آغاز اجرای قرارداد معامله قرن به محض اعلام آشکار آن بود.
و همزمان با این تحرکات، تلاشها و تحرکات هدفمند و برنامهریزی شده صورت گرفت تا جهت قطب نما به سمت ایران نشانه رود و آن را به عنوان دشمن استراتژیک ائتلافهای جدید(صهیونیستی-آمریکایی-عربی) معرفی کنند که این تحرکات در راستای تلاش برای ترساندن ومجبور کردن این کشور وجلوگیری از تاثیرگذاری آن بر روند و مسیر اجرای قرارداد معامله قرن صورت گرفته است.اما ترکیه هم به باتلاق کردی سوق داده شد، کردهایی که از حمایت قدرتمند آمریکا در شمال و شرق سوریه برخوردارند و این مسئله سبب میشود تا ترکیه برای سالهای طولانی از هرگونه تاثیرگذاری بر ضد معامله قرن دور باشد.
دو هدف اصلی «معامله قرن»
«اسعد محمود جوده» هم در تحلیلی نوشت: قرارداد موسوم به «معامله قرن» دو هدف اصلی را دنبال میکند اول توانمندسازی اسرائیل و مصون سازی آن از طریق پیوند دادن آن با امنیت و صلح در منطقه و هدف دوم، حذف و نابودی مسئله فلسطین است که اولین گام آن، غزه خواهد بود.
وی با بیان اینکه در سایه تحولات دراماتیک و نزدیک بودن زمان اجرای آنچه «معامله قرن» نامیده میشود و با تشدید محاصره نوار غزه از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل، تحریمها و دشمنیها علیه غزه به شیوه جنون آمیز تشدید شده است، پافشاری تشکیلات خودگردان و شخص ابومازن بر برگزاری نشست شورای ملی فلسطین در رام الله آن هم بدون حضور جنبش حماس در بیستم ماه آینده میلادی را سئوال برانگیز خواند و نوشت آیا این مسئله به معناثی اصرار بر مخالفت کلامی(نه عملی) با معامله قرن است و در صورتی که شکاف و دودستگی میان فلسطینیها به همین روال باقی بماند، این نشست چه نتایجی به دنبال خواهد داشت؟
وی به ابومازن اینگونه هشدار میدهد : شکی نیست که ابومازن همچنان فرصت بسیار بسیار اندکی دارد تا تاریخ ثبت کند که وی جانشین خوبی بوده است، اما در صورت اصرار بر اقدامات و سیاستهای فعلیاش فقط خدا میداند که پایان کار و سرنوشت وی و تیم همراه وی چگونه خواهد بود، سرنوشتی که هیچ کس دوست ندارد به آن دچار شود.
غزه که در معرض کشتار دسته جمعی و سرکوب و گرسنه نگه داشتن عمدی است تا تسلیم شود(و مردم از مقاومت دست بردارند و مقاومت هم به نشانه تسلیم دستان خود را بالا ببرد)، به لطف قدرت مبارزاتی، همانطور که در اوایل دهه پنجاه از طریق مخالفت با اسکان(آوارگان در خارج فلسطین) و مقاومت شدید خود، ملت فلسطین و پایداری مسئله آنها را حفظ کرد و پرونده حذف مسئله فلسطین را با شکست روبرو کرد، اکنون هم قادر است این رنج و محنت و سختی را پشت سر گذاشته و واقعیتی را خواهد ساخت که دوستان را پیش از دشمنان غافلگیر خواهد کرد.
وی از ابومازن میخواهد درکنار مردم نوار غزه قرارگیرد و در کنار آنها دشمن را به چالش بکشاند و اینکه بر مردم غزه تکیه کند و در راستای پایان رنج و محنت آنها گام بردارد و تاریخ درخشان آنها در دفع تمام متجاوزان و اشغالگران را حفظ کند.
انتهای پیام/ر.م/
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس