جایزهای که همیشه سیاسی است؛
چرا جایزه صلح از رهبر میانمار بازپس گرفته نشد؟

رای الیوم؛کمیته نوبل با رد بازپس گرفتن جایزه صلح از «آنگ سان سوچی» رهبر میانمار میلیونها معترض به این تصمیم را شوکه کرد و حالا این سوال مطرح است که آیا جایزه صلح نوبل بی ارزش شده است؟
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) پایگاه رای الیوم در گزارشی نوشت:«کمیته نروژی جایزه نوبل با اعلام تصمیم خود در زمینه عدم بازپس گرفتن جایزه صلح از «آنگ سان سوچی» رهبر میانمار میلیون ها مسلمان و فعال حقوق بشر در جهان را شگفت زده کرد. این کمیته با صدور بیانیه ای عنوان کرد سیستم و ساختار جایزه نوبل به ما اجازه بازپس گرفتن جایزه صلح را از سوچی به علت دخیل بودن حکومت میانمار در پکسازی نژادی اقلیت روهینگیا در ایالت اراکان را نمی دهد!
این در شرایطی بود که صدها هزار معترض به رویکرد رهبر میانمار در حوادث تلخ این کشور با امضای عریضه های متعدد در فضای مجازی و همچنین به صورت دست نوشته در روزهای اخیر خواستار بازپس گرفتن جایزه صلح نوبل از سوچی شدند، جایزه ای که در سال 1991 به وی ارائه شده بود. این در شرایطی است که پیش بینی می شود شمار معترضان به عملکرد و رفتار رهبر میانمار در قبال نسل کشی مسلمانان میانمار هرلحظه در حال افزایش است. ناظران نروژی بر جایزه صلح نوبل اما مدعی هستند به دلیل برخی از محدودیت های قانونی نمی توانند جایزه صلح را از سوچی پس بگیرند و این مسئله از سال 1900 تاکنون رخ نداده است.
ما دلیل اینکه مقامات ناظر بر جایزه نوبل از شکستن این سنت خودداری می کنند را نمی فهمیم، «آنگ سان سوچی» رهبر میانمار این جایزه را به دلیل حمایت از حقوق بشر و جلوگیری از اقدامات خونین ارتش این کشور علیه مخالفان دریافت کرد. این در شرایطی که در سالهای اخیر وی در راس حکومتی قرار داشته که در آن علیه اقلیت مسلمانان روهینگیا جنایات هولناکی رقم زده شده و سوچی نیز به عنوان رهبر میانمار در این مسائل نقش داشته و یا در نگاه حداقلی این اقدامات با تایید ضمنی وی همراه بوده است. پس چه دلیلی بهتر از این برای بازپش گرفتن جایزه صلح نوبل وجود دارد؟
اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان ملل نشان می دهد حداقل 270 هزار روهینگیایی از ترس جان خود از میانمار به بنگلادش فراری شده اند، این تعداد یک سوم کل اقلیت روهینگیا در میانمار هستند که در شرایطی بسیار سخت و دشوار در اردوگاههای آوارگان زندگی می کنند.
«آنگ سان سوچی» زمانی از چهره نژادپرستانه خود رونمایی کرد که در هنگام گفتگو با «میشل حسین» خبرنگار مسلمان بی بی سی، از عدم تمایل خود به گفتگو خبر داد و تاکید کرد که نمی دانسته خبرنگاری که برای گفتگو با وی آمده مسلمان است.وی همچنین اخیرا در جریان دیدار با نخست وزیر هند مدعی شد که میانمار در جنگ با تروریسم قرار دارد!
از سوی دیگر، سکوت رهبر میانمار درباره اقدامات جنایتکارانه ارتش این کشور علیه مسلمانان به جایگاه جایزه نوبل و کمیته ارائه دهنده آن لطمات جبران ناپذیری را وارد نموده است.
اقلیت روهینگیا با سرکوب شدید، تبعیض نژادی و دینی، ظلم و ستم روبرو هستند، آنها از داشتن هویت میانماری محرومند، کار و آزادی عبور و مرور ندارند، آنها با مهاجرت اجباری و اخراج از سرزمین آبا و اجدادی شان مواجهند... پس سکوت سوچی درباره این مسائل و جنایاتی که رخ می دهد، با هر بهانه و دلیلی قابل پذیرش نیست. وی حتی اگر توان توقف قتل عام های رخ داده را ندارد (در برخی منابع شمار مسلمانان کشته شده 4000 نفر برآورد شده است) باید در راستای حفظ شان جایزه ای که دریفات کرده بود، از سمت خود استعفا می کرد.
البته برای ما تصمیم کمیته نوبل در عدم بازپس گیری جایزه صلح از سوچی، شگفت آور نبود. چه آنکه ارائه این جایزه به ویژه در بخش صلح، همواره سیاسی بوده است.
انتهای پیام/م.ت/22
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس