تحلیلگر برجسته عرب عنوان کرد :
پیامهای برگزاری نمایشگاه بینالمللی دمشق/ جنگ دوشادوش ارتش لبنان و سوریه در کنار مقاومت با تروریسم تکفیری/ شکست آمریکا برابر مردان عرصه ایثار و جانفشانی/ ارتش سری سیا کیست؟

«امین حطیط» برگزاری نمایشگاه بین المللی دمشق با حضور چهل وسه کشور را نشان دهنده اعتماد بین المللی به سوریه و امنیت وثبات آن دانست و تاکید کرد:توطئههای دشمنان محور مقاومت به ویژه آمریکا علیه سوریه شکست خورده است.
به گزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)، امین حطیط در تحلیلی درباره نبرد همزمان ارتشهای لبنان و سوریه و جنبش مقاومت حزب الله با تروریستهای تکفیری نوشت : هنگامی که جنگ علیه سوریه به راه افتاد و درهای جنگ جهانی علیه این کشور در سال 2011 گشوده شد، فقط سوریه هدف این جنگ قرار نگرفته بود، بلکه تمام محور مقاومت در ظاهر و تمام منطقه از جمله لبنان در باطن و به صورت غیر علنی، هدف قرار گرفته بود، هدف از این جنگ، ویران کردن منطقه و تجزیه آن برای شکل گیری و ایجاد خاورمیانه جدید با تصمیم آمریکا و تحت سیطره استعمار بود.
این مسئله در نقشهای که داعش برای دولت ادعایی خود اعلام کرده بود، مورد تاکید قرار گرفته است که شامل شش کشور لبنان، سوریه، عراق، اردن، کویت و فلسطین است. داعش یک گروه تروریستی تکفیری و برای این به وجود آمده است تا ارتش سری سازمان جاسوسی آمریکا باشد.
اساس و پایه طرح تجاوز به منطقه، تجزیه و از هم گسستگی و قطع پیوندها و ارتباطات میان کشورها و ملتها بود . این سیاستی است که قطعنامه 1559 شورای امنیت مصوبه سال 2004 در سایه نظام تک قطبی و سیطره آمریکا بر جهان بیانگر آن است. این قطعنامه عجیب و غریب هیچ ارتباطی با قوانین بین المللی ندارد چرا که حاکمیت ملی و تصمیمات حاکمیتی و راهبردی کشورهای مستقل در چگونگی روابط و توافقات فیمابین را نقض میکند، هدف مهم از تصویب این قطعنامه، جدا کردن لبنان از سوریه به هر شکلی پس از بیرون رفتن ارتش سوریه از آن و آنگاه طراحی روابط میان دو کشور بر اساس خصومت و دشمنی ، بر خلاف ماهیت جغرافیایی و تاریخی میان دو طرف بود. این با وجود گروههای تاثیرگذار و دارای نقش تعیین کننده در لبنان که مخالف این شیوه و رویکرد آمریکا هستند و برقرار کننده موازنه و تعادل هستند، رخ داد. آمریکا با رفتارها و اقدامات خود سبب ایجاد قطعی رسمی در روابط میان سوریه ولبنان تا حدی شد که مزدوران اسرائیلی که بر اساس عفو عمومی از زندانها آزاد شدند، با وقاحت و گستاخی تمام منتظر دشمنی میان دوکشور شدند.
حطیط در ادامه این تحلیل آورده است : لبنان و سوریه در سایه این سیاست و رویکرد آمریکا، بدترین دوران روابط دوجانبه را سپری کردند و زمانی که جنگ جهانی علیه سوریه به راه افتاد، گروههای لبنانی دنبالهرو سیاستهای خصمانه خارجی در این جنگ سهیم شدند و سرزمین لبنان را به روی تروریستها بازکردند و هنگامی که ارتش لبنان برای بستن راه به روی تروریستها تلاش کرد، دستانش از سوی طبقه سیاسی وابسته به خارج(جریان غربگرای 14 مارس) بسته شد و این طبقه، ارتش لبنان را وادار کردند تا بهای سنگینی بپردازد، بهایی که با کشته و زخمی شدن شماری از نیروهای ارتش و اسارت شماری دیگر به دست تروریستها پرداخت کرد.
اما سوریه و تمام محور مقاومت ناامید نشدند و عزم و اراده آنها برای رویارویی ضعیف نشد، بلکه طی هفت سال سخت و دشوار ایستادگی و مقاومت کردند و طی آن به رویارویی با یک مجموعه بین المللی به رهبری آمریکا پرداختند که تعداد کشورهای عضو آن به 133 کشور رسیده بود.و میدان نبرد شاهد شجاعت بالایی بود که محور مقاومت در رویارویی با جنایات ائتلاف متجاوزان از خود نشان داد که چشم انداز پایان این رویارویی در حال نمایان شدن است تا پیروزی جنگ دفاعی را که سوریه و محور مقاومت و همپیمانان وارد آن شدند، مورد تاکید قرار دهد.
پیروزی و موفقیتی که نشانههایش در چندین عنوان بیشتر از مفاهیم ازسرگیری روابط میان لبنان و سوریه بررسی میشود. که این پیروزی پس از آن به دست آمده است که متجاوزان تلاش کردند در سال 2004 کشورهای لبنان و سوریه را از هم جدا کنند، امروز میبینیم که دو کشور به همکاری با یکدیگر در سنگرهای نبرد و میادین تولید بازگشتهاند و این مسئله حضور سه وزیر لبنانی در پنجاه و نهمین نمایشگاه دمشق را توضیح میدهد.نمایشگاهی که از پنجشنبه گذشته آغاز شده است، همچنین عملیات پاکسازی سلسله جبال شرقی در مرزهای لبنان و سوریه از لوث تروریستها هم بر این مسئله(ازسرگیری روابط لبنان و سوریه) مهر تایید میزند.
در عنوان اول یعنی نمایشگاه بین المللی دمشق، اولا به نشانهها و مفاهیم این حادثه به طور کلی و مفهوم حضور رسمی لبنان به شکل خاص میپردازیم:
درباره نشانهها و مفاهیم کلی نمایشگاه بین المللی دمشق، هیچ انسان عاقلی نمیتواند به آن نگاه کند جز اینکه آن را به معنای ازسرگیری زندگی عادی و چرخه اقتصادی سوریه مرتبط با چرخه اقتصادی بین المللی قلمداد کند.
حضور چهل و سه کشور که از نظر جمعیتی نیمی از جهان یا بیشتر ازنیمی را تشکیل میدهند(چرا که چین و هند به تنهایی دو میلیارد و پانصد میلیون نفر جمعیت دارند)، این سطح مشارکت بر اعتماد بین المللی به سوریه تاکید میکند که در موضعگیریهای خود استوار و بر متجاوزان پیروز شد، حضور این تعداد از کشورهای جهان در نمایشگاه دمشق به مثابه اعتماد به دولت سوریه و امنیت و توانمندیهای مردم آن است و به طور خلاصه باید گفت افتتاح این نمایشگاه پس از توقف پنج سال، معنای ساده آن، این است که جنگ علیه سوریه در روزهای پایانی آن قرار دارد و نبردهایی که باقی مانده و باید انجام شود، در حجم و اندازهای نیست که به پایههای چرخه اقتصادی آن ضربه وارد کند و بر این اساس میتوان افتتاح این نمایشگاه را عروسی و جشن پیروزی سوریه و عزایی برای رویاهای دشمنان آن قلمداد کرد.
اما در زمینه روابط میان لبنان و سوریه، تصاویر حضور سه وزیر لبنانی در مراسم افتتاحیه رسمی نمایشگاه دمشق، علاوه بر مشارکت گسترده لبنانی(شرکتهای لبنانی) و آغاز آمادگی لبنان برای اینکه عضو تاثیرگذاری در روند بازسازی سوریه باشد، همه این عوامل به شکل قاطع بر این مسئله تاکید میکند که رابطه دوکشور در مسیر عادیسازی و بازگشت به روند عادی است و معنای ساده آن، این است که تلاشهای دشمنان در طول سیزده سال اخیر برای دور کردن دوکشور از یکدیگر شکست خورده است، هر چند مزدوران وابسته به خارج این مسئله را انکار میکنند.
اما عنوان دوم، با نبردی مرتبط است که ارتشهای لبنان و سوریه و در کنار آنها مقاومت به رهبری حزب الله به پیش میبرند، نبردی که به هم پیوسته است به طوری که حتی این طور به نظر میرسد که یک نبرد واحد و مشترک است، این مسئله بر حقایقی تاکید میکند که خائنان فرصت طلب یا مزدوران جاهل قادر نیستند این حقایق را از بین ببرند.
امین حطیط در ادامه این تحلیل که در روزنامه الثوره سوریه منتشرشده است، آورده است: عملیات ارتش لبنان موسوم به «فجرالجرود» و عملیات مشترک ارتش سوریه و مقاومت لبنان موسوم به «ان عدتم عدنا»(اگر برگردید، ما هم برمیگردیم) درحقیقت یک نبرد واحد در میدانی واحد است، عملیات فجرالجرود علیه دشمن مشترک و برای هدف واحد آغاز شده است، این عملیات تاکید میکند که رابطه دو ارتش(سوریه و لبنان) نمیتواند قطع شود و ارتش سوریه که هم نقش غیر قابل انکاری در بازسازی ارتش لبنان در سال 1990 ایفا کرد، ارتش دوست و برادری است که پشتوانه ویاور لبنان باقی میماند و لبنان نمیتواند این مسئله را انکارکند به اینکه امنیت دوکشور یکی است(امنیت سوریه، امنیت لبنان است و بالعکس) و آنچه در نبرد ارتفاعات جریان دارد، بهترین شاهد و گواه این حقیقت است.
این مسئله امروز تاکید میکند که سوریه شکست نخورده است و هرگز سقوط نخواهد کرد، هر چند دشمنان تلاش کردند و رویای آن را در سر میپروراندند، اما سوریه در راه بازگشت به زندگی طبیعی است و جنگ و تجاوزی که علیه آن به راه افتاد، جمع آوری پروندههای ناامیدی و شکست را آغاز کرده تا به این ترتیب، محور مقاومت، پیروزی خود را اعلام کند و راهش را تا لحظه تشکیل خاورمیانهای دنبال کند که متعلق به مردم آن و دارای ارکان به هم پیوسته است، نه آن طور که آمریکا میخواهد و برای آن طراحی کرده است، آمریکا در این راه شکست خورده است، چرا که با مردانی روبرو شده است که فداکاری و ایثار میکنند و به همین سبب پیروز هستند.
انتهای پیام/ر.م/22
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس