به زانو درآمدن رژیم صهیونیستی
در سال 2005 زمانی که جنبش جهانی تحریم دراعتراض به رفتار ظالمانه رژیم صهیونیستی تنها با 171 سازمان فلسطینی که دولتی نبودند شروع به کار کرد هیچ کس فکر نمی کرد روزی این جنبش دلیل انزوا و فشاربررژیم صهیونیستی شود. این جنبش که در زمینه هایی همچون اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی اسراییل را هدف قرار داده با گسترش فعالیت های خود در سطح جهان باعث ضربات سختی به این رژیم شده است.
بگزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)اسراییل و لابی های صهیونیستی تا چند وقت پیش نیز سعی داشتند تا این جنبش را بی اهمیت و بی خطر جلوه دهند ولی در پشت این نمایش آنها می دانستند که یک روز باید اعتراف کنند که این جنبش نه تنها بی خطر نیست بلکه می توان آن را از دلایل نابودی رژیم صهیونیستی تلقی کرد. این موضوع را می توان از برگزاری جلسات محرمانه درباره مقابله با شیوه های تحریمی این جنبش بطور واضح فهمید.
انجمن های صهیونیستی بسیاری از سراسر دنیا که منافع خود را در خطر می بینند در حالی که این جنبش روز به روز به موفقیت های بیشتری دست پیدا می کند با اقدامات مختلف نگرانی خود را نشان میدهد. اما سوالی پیش می آید که چرا این تحریمها از گروهی کم نام و نشان به جنبشی سازمان دهی شده تبدیل شده است که رژیم صهیونیستی که پرنفوذ ترین لابی ها را در اختیار دارد با خطر نابودی تهدید می کند؟ چرا این جنبش چالشی جدی برای مقامات صهیونیستی به حساب می آید؟
افزایش سطح آگاهی مردم درباره شیوه های غیرقانونی و نژادپرستانه اسراییل نسبت به فلسطینیان توسط تبلیغات ضد اسراییلی که نمایانگر جنایات جنگی این رژیم است و یا توسط میزگرد ها و گردهمایی های مختلف در سطح جهان باعث جدی تر شدن این مسئله شده است.
در ابتدا این جنبش در آمریکا نفوذ چندانی نداشت ولی با گسترش تبلیغات امروزه فعال ترین سازمان ها در زمینه تحریم از همین کشور برخاسته اند که همگی از هدف دار بودن برنامه های تحریمی سخن میگویند که این افزایش آگاهی را نشان می دهند.
همانطور که گفته شد این جنبش در زمینه های مختلفی فعالیت دارد، در تحریم های فرهنگی این جنبش سعی کرده است با فعالیت در سطح آکادمیک و دانشگاهی عرصه را برای دانشگاه های رژیم صهیونیستی تنگ کند، آنها می خواهند با هدف قرار دادن شهرک های غیرقانونی و اشغاگری اسراییل به عنوان موضوع اعتراضات، اسراییل را به انزوای آپارتاید گونه بکشانند که تا حدی بسیار زیادی موفق بوده اند، تحریم اسراییل این روزها در محیط های دانشگاهی طرفداران بسیاری به دست آورده است. در زمینه اقتصادی جدا از این جنبش، اقدامات تحریمی خودجوشی در سراسر دنیا که از همان افزایش سطح اگاهی بدست امده صورت گرفته است، برچسب زدن تحریم برمحصولات صهیونیستی توسط کشورهای اروپایی از یک طرف، لکه دار شدن روابط آمریکا با اسراییل بر سر موضوعات مختلف از طرف دیگر و تحریم های اقتصادی شرکت هایی که با اسراییل همکاری دارند همگی ضربات جبران ناپذیری را به اقتصاد اسراییل وارد کرده اند.
شرکت هایی که در گذشته در سرزمین های اشغالی با اسراییل همکاری داشتند با فشار روز افزون جوامع جهانی مواضع خود را تغییر می دهند. یکی از بارزترین این موارد شرکت G4S که از معروفترین شرکت های امنیتی در جهان است و برای سالها تجهیزات امنیتی به رژیم صهیونیستی می فروشد اخیرا اعلام کرده است که در آینده ای نزدیک همکاری خود با اسراییل را قطع خواهد کرد.
شاید بتوان تلاش های اخیر اسراییل برای برقراری ارتباط با کشورهای آمریکای لاتین، کشورهای آسیای شرقی از جمله سفر نتانیاهو به ژاپن و یا حتی سفر لیبرمن به کشورهای آفریقایی را به عنوان تغییری جدی در سیاست های خارجی اسراییل استنباط کرد.
این موضوع نشان دهنده ی تحت فشار قرار گرفتن رژیم صهیونیستی زیر بار سنگین تحریم های اقتصادی است. آنها با ترس از دست دادن روابط خود با کشورهای اروپایی و آمریکایی می خواهند منابع جایگزین اقتصادی داشته باشند، ولی موضوع زمانی برای اسراییل نگران کننده تر می شود که این منابع جایگزین اقتصادی خود بستر مناسبی برای رشد تحریم های همه جانبه است. عکس العمل های شتاب زده و اظهارات با درون مایه نگرانی از طرف مقامات صهیونیستی در مقابل مشکلات پیش رو حاکی از کمبود وقت ودر افق نه چندان دور نابودی اسراییل است.
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس