جدال درونی صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی،به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، دیدگاه صهیونیستی هیچ...
سیاست ها و رویکردهای رژیم صهیونیستی موجی از نفرت از این رژیم را در داخل و خارج اراضی اشغالی برانگیخته و با دامن زدن به شکاف اجتماعی در داخل، فروپاشی این رژیم را نزدیک ساخته است.
ماه هاست که اراضی اشغالی شاهد اعتراض ها و تظاهرات متعدد در خیابان های این سرزمین است. به گونه ای که حتی برخی این اعتراضات را نوعی جنبش اعتراضی همچون اشغال وال استریت تعبیر کرده اند که خواهان اصلاحات گسترده در سیاست های رژیم صهیونیستی در همه عرصه ها می باشد. این اعتراضات در ابتدا به افزایش هزینه های زندگی و مشکلات اقتصادی آغاز شد، اما به سرعت گسترش یافت و عمده تاکید آن به مسایل اجتماعی در اراضی اشغالی معطوف شد، به گونه ای که رسانه های صهیونیستی نیز مجبور به اقرار در مورد شدت آن شدند.روزنامه صهیونیستی هاآرتض نوشت که معترضین به افزایش هزینه های زندگی و مشکلات اجتماعی دست به تظاهرات زدند و بر ادامه این اعتراض ها تاکید کردند و حتی عده ای مانند معترضین جنبش اشغال وال استریت در آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی با بستن خیابان های منتهی به کنیست(مجلس) و منزل نخست وزیر رژیم صهیونیستی با برپا کردن چادر به تحصن پرداختند.
صهیونیسم هیچ هنجاری را نمی پذیرد:سایت خبری میدل ایست فروم (meforum) که به بررسی اتفاقات و تحولات در خاورمیانه می پردازد چندی قبل در مطلبی اوضاع در سرزمین های اشغالی را بسیار ناامید کننده توصیف و اذعان کرد که با این وضعیت صهیونیسم نمی تواند دوام آورد.این مقاله نوشت: رژیم اسرائیل اکنون در میانه یک جنگ داخلی فرهنگی گسترده قرار دارد که ادامه بقای آن را به عنوان کشوری یهودی و یا به اعتقاد برخی کشوری صهیونیستی دچار تردید شده است. در این شرایط به دوره پس از صهیونیسم(post-Zionists) که معنای جدایی از صهیونیسم و یا ضدصهیونیستی گری(Anti-Zionist) می باشد وارد می شویم.به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، دیدگاه صهیونیستی هیچ هنجار اخلاقی را نمی پذیرد و به همین دلیل مبانی و مفاهیم آن در حال تضعیف است. اکنون ارزش ها و آرزوهای صهیونیستی رنگ باخته اند و به همین دلیل پرسش های اساسی در مورد جایگاه اخلاقیات در مذهب برای ساکنان سرزمین های اشغالی به وجود آمده است.
صهیونیسم همان نازیسم :به نظر این مقاله، معتقدان به دوران پس از صهیونیسم، صهیونیسم از آن جهت کارایی ندارد که پایه های خود را براساس نادیده گرفتن حق دیگران حتی در درون سرزمین خود بنا نهاده است. به گونه ای که حتی برخی از اساتید دانشگاه در سرزمین های اشغالی رفتار صهیونیست ها را به نازی گری بیشتر شبیه دانسته اند و سربازان را یهودی های نازی صفت - Judeo-Nazis - عنوان کردند. در همین راستا بسیاری از ساکنان وارد شده به سرزمین های اشغالی، اعتقاد دارند که عناصر اجتماعی که صهیونیست ها وارد جامعه آنها کرده اند فایده چندانی برای آنها نداشته است و در خود جامعه این کشور بین زنان و مردان و بین مهاجران قدیمی و جدیدتر و ... تبعیض های بسیاری را روا داشته است. به گونه ای که نخبگان این سرزمین آن را موجب شکاف ملی و نسلی عنوان کرده و به همین دلیل رفتار صهیونیست ها را غیرمتمدنانه و موجب اضمحلال این رژیم می دانند.
استفاده ابزاری صهیونیست ها از یهودیان:به اعتقاد این مقاله احساس ضدیت با صهیونیسم در این سرزمین اکنون به موضوعی رایج تبدیل شده است. چند سال قبل کتابی با عنوان 'Messiah's Donkey' در اسرائیل منتشر شد که نشان دهنده گسترش شکاف ها به ویژه در حوزه اعتقادی و اجتماعی در اسراییل است.این کتاب اکثر ساکنان سکولار اسرائیل را مانند الاغی توصیف کرده است که وظیفه آن ها تقویت مذهبی جامعه و نشاندهنده شکاف و تناقض رفتاری ملی و مذهبی جامعه اسرائیلی است. (البته نویسنده بعدا ادعا کرده است که از واژه الاغ به مفهوم مواد اولیه یا اسباب 'material' استفاده کرده است.)این مقاله یکی دیگر از چالش های بزرگ اجتماعی در اسرائیل را وضعیت ارتش این رژیم می داند که در آن مقررات شدیدی در مورد دیدگاه های ملی و مذهبی وضع شده است. درحالی که در کشورها خدمت به ارتش نوعی افتخار محسوب می شود و زمانی در این رژیم نیز این چنین بود و اکنون دیگر اینطور نیست.این شکاف به همراه نارضایتی در میان جوانان و نوع آموزشی که دریافت می کنند نیز به چشم می خورد. در سال 1993 در پژوهشی میان دانش آموزان نشان داد که 30 درصد از آنها یهودی بودن را مایه افتخار خود نمی دانستند. نویسنده مقاله ابراز داشت که شواهد حاکی از آن است که درصد این افراد اکنون رشد بیشتری داشته است.
تبعیض علیه یهودیان آفریقایی تبار در سرزمین های اشغالی:این اعتراض ها باعث شد که خواسته های سرکوب شده برخی از ساکنین یهودی اراضی اشغالی که از کمترین امکانات و آزادی ها برخوردار نیستند را به خیابان ها آورده و شرایط اسفبار آنها را به مقامات این رژیم گوشزد کند.روزنامه فرانسه زبان le tempes در مطلبی با عنوان 'انقلاب یهودیان اتیوپی تبار علیه تبعیض در اسرائیل' نوشت: 'مرا به عنوان یک وحشی نگاه نکنید' شعاری است که معترضین جوان اتیوپی تبار در اسرائیل در واکنش به تشدید روزافزون شرایط نابرابر و تبعیض آمیز در این رژیم سر می دادند.به نوشته این روزنامه، یهودیان آفریقایی تبار که خود را متصل به ملکه افسانه ای صبا می دانند از وضعیت نژادپرستانه موجود در اراضی اشغالی رنج فراوان می برند. در اعتراض به این وضعیت بیش از 5 هزار نفر از آن ها در مقابل کنست تجمع کردند البته تجمعات بسیاری در دیگر شهرها و شهرک ها برگزار شد.اصطلاحا به این یهودیان اتیوپی تبار فلاشاس Flashas می گویند. بسیاری از آنها در دهه 1980 به اسرائیل آمده و گمان می کرده اند که به بهشت می روند، اما از آن زمان تاکنون فقط تحقیر شده اند. یکی از معترضین که مردی چهل ساله بود گفت: روزی نیست که وی را با واژه های زننده و توهین آمیز مانند سوسک و کرم به علت رنگ پوستش، خطاب نکنند.اعتراضات فلاشاس ها هنگامی اوج گرفت که ساکنین سفید پوست شهر کیبـیات به صورت کتبی و با اجازه شهرداری متعهد شده و تصمیم گرفتند که به سیاه پوستان نه چیزی بفروشند نه اجاره دهند.فلاشاس ها از اینکه خونشان فقط برای ارتش مفید باشد خسته شده اند. وزیر مهاجرات و ادغام اجتماعی رژیم صهیونیستی که به همین منظور به کنست فراخوانده شده بود، وجود چنین مشکلی را انکار کرد و گفت که بهتر است فلاشاس ها ساکت شوند و در قبال آنچه دولت برای آنها انجام داده، ممنون باشند.به نظر نویسنده وضعیت این انسان ها به حدی اسفبار است که به نظر آن ها دیگر قابل تحمل نیست و راهی به جز اعتراض برای آن ها باقی نمانده است. بسیاری از معترضین تاکید دارند که 'ما دیگر از اینکه پیش سازمان های خدمات اجتماعی گدایی کنیم و کارهای حقیر را انجام دهیم خسته شده ایم.'جمعیت فلاشاس ها به حدود 100 هزار نفر می رسد و 1.5 درصد جمعیت رژیم را تشکیل می دهند، اما با این حال آنها هیچگونه نفوذ سیاسی ندارند.به نظر این مقاله فشارهای اجتماعی، میزان جنایت و قتل های درون خانوادگی را در این شاخه از جمعیت اسراییل افزایش داده است. حداقل 30 مورد قتل که در آن ها یک فرد به علت فشار زندگی به سبب بیکاری و نداشتن درآمد، زن و فرزندان خود را به قتل رسانیده و خود نیز خودکشی کرده، وجود دارد.در سال 2009 به دستور وزارت مهاجرت و ادغام اجتماعی، بررسی و گزارشی در مورد شرایط وخیم این یهودیان اتیوپی تبار تهیه شد. این گزارش به قدری منکوب و زننده بود که در تضاد با سیاست میزبانی دولت عبری در اراضی اشغالی تفسیر شد. لذا بخش عمده و حساس آن محرمانه باقی ماند.
کاهش تردد یهودیان در اروپا:یهودیان در اروپا نیز وضعیت چندان مناسبی ندارند و کمتر با توجه به آداب و سنن خود در انظار عمومی ظاهر می شوند.سایت اینترنتی TIO که به انتشار اخبار شهرهای اروپایی می پردازد در مطلبی در مورد کم شدن تردد یهودیان در لوگانو اعتقاد دارد که پویایی یهودیان در برخی کشورهای اروپایی کم شده است و علت آن می تواند سیاست های رژیم صهیونیستی باشد.این مقاله می نویسد که لباس مشکی؛ ریش بلند؛ با کلاه سیاه و موهای آویزان؛ نشانه هایی بود که تا پیش از این در برخی شهررهای اروپایی به آسانی به چشم می خورد و نشانه ای از حضور یهودیان ارتدکس بود. زمانی در شهر لوگانو قدم می زدند و زیاد دیده می شدند، اما امروز تنها در برنامه های تلویزیونی دیده می شوند.به نظر این روزنامه بسیاری از این افراد حتی به وجود اسراییل معترف نیستند و بنظر آنها اسراییل فقط بعد از ظهور مسیحا، حق وجودی خواهند داشت. لذا دیدگاه خوبی به رژیم صهیونیستی ندارند.تا پیش از این در سوییس، کنیسه و محل اجتماعات دینی دو نوبت در روز برنامه داشته، اما اکنون فقط یک برنامه در صبح روزهای شنبه دارد که حدود ده نفر در آن شرکت می کنند.یک مجله خبری مستقل - به آدرس 972mag.com - که در مورد وضعیت اجتماعی در سرزمین های اشغالی مطالبی را منتشر می کند، نوشت: عوامل اجتماعی به عامل بسیار مهمی در داخل اسراییل تبدیل شده اند. در چندماه گذشته چیزی که بیشتر از بسیاری از مسایل بین المللی در سرزمین ها اشغالی مهم جلوه می کند، اعتراضات در خیابان های اسراییل است.درحالیکه در چند سال گذشته درگیری با فلسطینی ها، نفرت جهانی از سیاست های اسراییل و مسایلی از این دست دغدغه اصلی محسوب می شدند، اکنون موضوعات دیگری جای آن ها را گرفته اند.گرانی، چگونگی آموزش، مالیات ها، حمل و نقل و بسیاری از مسائل اجتماعی مردم را به خیابان ها کشانده که در تاریخ بی سابقه است. به نظر این مقاله مردم شعار سر می دهند که عدالت اجتماعی و دموکراسی و رفاه می خواهند. آنها در کنار این موضوع از سیاست های احزاب انتقاد می کنند بسیاری از آن ها اعلام می کنند که صلح می خواهند. همین مسایل است که اسراییل را به سوی فروپاشی و اضمحلال و یا اصلاحات واقعی در آینده نه چندان دور مجبور می کند.
تمام:حُرّ14
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس