انتخابات ایران و انقلابهای منطقه،بایدتوجه داشت نقش ایران دردفاع وصیانت ازجریان بیداری اسلامی...
این روزها و در آستانه برگزاری نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بسیاری از صاحب نظران و کارشناسان بر این نکته تاکید می کنند که بین انتخابات ما و تحولات منطقه ارتباط وجود دارد. اما در تحلیل این ارتباط و چگونگی تاثیرگذاری انتخابات 12 اسفند با تحولات بیداری اسلامی باید به چند نکته مهم و اساسی توجه کنیم.
پس از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی امروز ثمره های مقاومت ملت ایران در جریان بیداری اسلامی نمود یافته است. امروز فریاد های ضد آمریکا و اسرائیل که دهه ها پیش در ایران سر داده می شد در کشورهای منطقه سر داده می شود و پرچم آمریکا و اسرائیل به آتش کشیده می شود. در این میان اما باید توجه داشت که نقش ایران در دفاع و صیانت از جریان بیداری اسلامی بسیار مهم و البته ضروری است .امروز غرب به شدت در صدد ریلگذاری پیش روی قطار تحولات منطقه است و اگر جمهوری اسلامی به عنوان اصلی ترین کانون بیداری در وظایف خود قصور کند بدون شک ضربات سختی به جریان بیداری اسلامی زده خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بارها در بیانات خویش به این نکته اشاره کردهاند که در صورت عدم هوشیاری مردم و نخبگان منطقه احتمال مصادره قیامها نیز وجود دارد. به هرحال اگرچه موج بیداری اسلامی پدید آمده است اما این موج بدون راهبری صحیح نمی تواند به نتیجه مطلوب و کامل برسد.در واقع یکی از آسیب هایی که امروز در پیش روی انقلاب های مردمی وجود دارد نبود رهبری واحد و صحیح است. تحولات منطقه بسیار خودجوش بودند و حتی نخبگان نیز از آنجا ماندند و امروز این خلأ رهبری محسوس است . به نظر ایران اسلامی می تواند به نحوی راه را در پیش روی ملت های منطقه روشن سازد . امروز غربی ها به شدت در تلاش هستند تا نظام های آینده در منطقه را بر اساس سکولاریسم شکل دهند. اما ایران اسلامی با دیپلماسی رسمی و عمومی و علی الخصوص پارلمانی می تواند تجربیات خویش را در پیش روی نخبگان منطقه قرار دهد.ما نباید تماشاگر جریان بیداری اسلامی باشیم بلکه باید با تعامل با افکار عمومی منطقه و نخبگان گزینه مردمسالاری دینی را نیز در پیش روی ملت های منطقه قرار دهیم تا آنها فکر نکنند که هیچ چارهای جز تسلیم در برابر غرب ندارند.در واقع تشکیل یک مجلس قوی ، سالم و کارآمد می تواند در تحولات منطقه نیز تاثیر گذار باشد. امروز نقش دیپلماسی پارلمانی در سطح دنیا حائز اهمیت است و بدون شک مجلس قوی می تواند مانعی در برابر تلاش های دشمنان برای مصادره انقلاب ها شود.
از سوی دیگر باید به این نکته بسیار مهم نیز توجه داشته باشیم که برگزاری یک انتخابات پرشور می تواند وجهه الگویی ایران اسلامی را به عنوان نمونهای از یک نظام مردم سالار دینی تقویت کند.هم اکنون وضعیت نظام مردمسالاری دینی در ایران به شاخصی برای ملت های منطقه بدل شده است و آزادیخواهان با مشاهده صلابت و استواری ملت ایران در راه ارزش های انقلاب اسلامی که ارزش های الهی است جان تازه ای می گیرند . ایران طی سه دهه گذشته توانسته است در برابر جبهه استکبار قرار گیرد و از حقوق خود دفاع کند و از همه مهمتر دموکراسی را مستقر سازد.ملت های جهان امروز به وضعیت ایران نگاه میکنند و آینده خویش را در آینده ایران جستجو می کنند .
در چنین شرایطی بیداری، هوشیاری و استقامت ملت ایران در دفاع از ارزش های انقلاب اسلامی اطمینان بخش قلوب سایرآزادیخواهان در سرتاسر جهان است .
صاحب نظران معتقدند جا به جایی مسالمتآمیز قدرت و ایجاد زمینه مشارکت سیاسی اعضای آن جامعه در حوزههای منطقهای و بینالمللی نیز دارای کارکردهایی میباشد. اما آنچه قابل توجه است این است که کارکردهای منطقهای و بینالمللی انتخابات در همه کشورها یکسان نبوده و براساس جایگاه و میزان نفوذ هر کشور میتواند متفاوت باشد. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری تاثیرگذار در منطقه خاورمیانه، همانگونه که یکی از عوامل موثر در شکلگیری بیداری اسلامی بود در ادامه این جریان نیز میتواند نقش بلامنازعی را ایفا نماید ضمن آنکه باید اذعان داشت که قیامهایی که موتور محرکه خود را انقلاب اسلامی میدانند برای طی مسیر خود چشم امید به ایران دارند. انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در 12 اسفند ماه سال جاری از جمله فرصتهایی است که ملت ایران میتواند با مشارکت حداکثری خود، قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک عامل موثر در تداوم جریان بیداری اسلامی به منصه ظهور برساند.انتخابات در جمهوری اسلامی ایران در سه دهه گذشته همواره یک پیام جهانی برای مخالفین جمهوری اسلامی ایران داشت پیامی که در راستای انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 همواره در انتخابات تکرار میشود. این پیام ایستادگی، مقاومت و عدم سلطهپذیری از سوی مستکبران میباشد.حضور حداکثری در انتخابات مجلس نهم میتواندتجلی کننده الگوی موفقی از مردم سالاری دینی برای کشورهای منطقه باشد به نحوی که این مشارکت بیانگر اقتدار و همبستگی ملتی است که در دهه چهارم انقلاب خویش زمینه شکست جریانهای عظیم تبلیغاتی رسانههای غربی و نیز اقدامات بلااثر آنها را در شکست انقلاب اسلامی ایران نشان میدهد.
انتخابات مجلس نهم میتواند نمونه تاثیرگذاری برای انتخابات پیش روی سایر کشورهای منطقه علی الخصوص کشورهای تازه رها شده از استبداد باشد، از این نظر که مخالفان هر نظامی میکوشند تا از فرصت انتخابات برای به چالش کشیدن انسجام و همبستگی ملتها از یک سو و از سوی دیگر با وارد کردن جریانهای نفوذی به حاکمیت به اهداف خویش دست یابند.
حضور حداکثری به عنوان راه حل مقابله با هدف اول و انتخاب افراد شایسته و معتقد به اصول و آرمانهای انقلاب به عنوان مانع دستیابی به هدف دوم میتواندسایر کشورهای مسلمان را در مقابله با دشمنان خویش یاری رساند.
منبع:مفید نیوز
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس