یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ 
qodsna.ir qodsna.ir

چرا کابینه نتانیاهو به طرح مبادله شالیط بازگشت؟

با نگاهی به مطبوعات رژیم صهیونیستی طی چند روز گذشته شاهد آن هستیم که حتی راستگراترین این روزنامه ها نیز از ایده بنیامین نتانیاهو برای به سرانجام رساندن طرح مبادله شالیط با اسرای فلسطینی وپذیرش ضمنی درخواست های حماس موافق هستند.

حال دراین چارچوب، این پرسش پیش می آید که چرا نتانیاهو این بار با این مسئله موافقت کرده در حالیکه چند ماه پیش حاضر به پذیرش آن نبود ؟

چه مسایلی پیش آمده که از دیدگاه بنیامین نتانیاهو خطوط قرمز محسوب می شدند اما امروز موضوعی قابل پذیرش وقبول گشته اند؟

وسئوال مهمتر اینکه هدف از این رویکرد آیا واقعا تحقق این مبادله است یا مسایلی دیگری پشت پرده قرار دارد؟

به اعتقاد بسیاری ازکارشناسان، رژیم صهیونیستی همچنان در بسیاری از نام هایی که حماس درخواست آزادی آنها را کرده به عنوان تهدیدی مستقیم بر امنیت ملی خویش می نگرد ؟

اما درمقابل شکست های متعددی که طی چند ماه گذشته متحمل شده، مراکز تصمیم گیری رژیم صهیونیستی را بر آن داشته است تا به فکر طرحی جهت برون رفت از بحرانی باشد که شکست های متوالی باعث به وجود آمدن آن شده است.

ناکامی موساد در ربودن محمود المبحوح برای مبادله اش با شالیط ، ناکامی صهیونیستها در کاهش توان مقاومت بعد از جنگ 22 روزه، اعلام شکست قاطع محاصره نوار غزه  وبخصوص شکست صهیونیستها در توجیه محاصره این منطقه وجلوگیری از شکل گیری کاروان های امداد رسان پس از افتضاح بزرگ کشتی مرمره ودست آخر شکست قاطع صهیونیستها در بهره مندی از  قطعنامه اخیر تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران دست به دست هم داد تا صهیونیستها تنها راه بازگشت به صحنه جهانی وبهبود چهره خود را در پیش کشیدن مسئله مبادله شالیط یا حداقل انحراف افکار عمومی از این طریق بیابند.

به گفته تحلیلگران امور رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو پس از شکست مفتضحانه اش در برخورد با ناوگان آزادی این بار می خواهد دست پر به کاخ سفید برود، همچنین موج روز افزون فشارهای داخلی هم باعث شده است تا خروج شالیط از غزه را به عنوان بهترین راهکار افزایش محبوبیت خویش حداقل در میان راستگرایانی که به او رای داده اند ، بیابد.

اما در این میان، نام 40 شخصیت مبارز فلسطینی که برای هریک از آنها دادگاه های صهیونیستی زندان های طویل المدت وچند ابد را قرار داده به چالش بزرگ کابینه صهیونیستی تبدیل شده است ، گرچه صهیونیستها پیش از این بر حتمیت باقی ماندن این افراد تاکید کرده بودند اما پافشاری مذاکره کننده فلسطینی بر آزادی آنها به تدریج صهیونیستها را بر آن داشته تا توجیه هایی برای خروج آنها از زندان یافته واز طریق جراید آنرا به افکار عمومی صهیونیستی تزریق کنند.

به اعتقاد یکی از کارشناسان صهیونیست، خروج این چهل مبارز از زندان سه حالت دارد که دو حالت آن یعنی اخراج آنها به خارج از فلسطین اشغالی یا انتقال آنها به نوار غزه به هر حال خطرات بالفعل آنها را علیه امنیت ملی رژیم صهیونیستی از بین می برد اما حضور برخی از این افراد در کرانه باختری با وجود احداث دیوار حایل این افراد را به بمب های ساعتی علیه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تبدیل می کنند.

صهیونیستها گرچه درهمکاری بی چون وچرای تشکیلات محمود عباس بهترین راه کار را برای کنترل وحتی زندانی کردن مجدد این مبارزان می بینند، اما احتمال ناتوانی عباس در کنترل افراد باعث شده است تا صهیونیستها با وجود نیاز بسیار زیادی که به این مبادله احساس می کنند، همچنان به دنبال راهی برای دور زدن این خواسته فلسطینیان باشند.

امروز بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در چنان شرایط بدی قرار گرفته است که هیچ سیاستمدارای حتی حاضر به تصور قرار گرفتن به جای او را هم ندارد .

در بعد داخلی، از یک سو چپ گرایان صهیونیست اورا به اعمال فشارهای کنترل نشده علیه فلسطینیان وبه تبع آن به وجود آمدن بازتاب های منفی علیه رژیم صهیونیستی متهم می کنند.

در سوی دیگر، این معادله راستگرایان افراطی او را به تساهل با فلسطینیان متهم کرده وبر این باورند اودر برابر فشارهای آمریکا زانو زده ومجبور به کاهش محاصره نوار غزه وتعلیق شهرک سازی شده است.

این البته سوای تظاهرات روزانه حامیان مسئله آزادی گلعاد شالیط در خیابان های قدس وتل آویو است که نتانیاهو را به ناتوانی در آزادی یک نظامی صهیونیست متهم می کنند.

در بعد منطقه ای روزی نمی گذرد که یکی از کشورهای منطقه عزم خود را برای اعزام کشتی برای انتقال کالاهای ضروری به فلسطینیان نوار غزه اعلام نکند ، صرف اعلام این تلاش ها نیز برای صهیونیستها دردسر ساز است؛ بخصوص که این بار دیگر چند فعال صلح طلب خارجی با یک کشتی قدیمی کوچک نیستند بلکه سخن از تشکیل کاروان هایی از کشتی های امداد رسان است که صهیونیستها را اینبار با کشورهایی رو در رو می کند که پتانسیل مبارزه وجنگ را با این رژیم دارند.

در بعد بین المللی هم ازدبیر کل سازمان ملل متحد گرفته تا وزرای امورخارجه کشورهای غربی همگی خواهان کاهش فشار بر نوارغزه هستند وفریادهای رسانه های صهیونیستی هم در رابطه با وجود گلعاد شالیط در غزه نیز گوش شنوایی را حداقل در این شرایط دیگر نمی یابد.

امروزگلعاد شالیط که بعد از اسارتش در نگاه سیاستگذاران صهیونیست به یک فرصت برای باجگیری تفسیر شده بود، به یک معضل برای سیاست رژیم صهیونیستی تبدیل شده است، پافشاری وصبر گروه های فلسطینی واستفاده از تجربه حزب الله در نحوه تعامل وچانه زنی با صهیونیستها باعث شد تا رژیم صهیونیستی نه تنها به تدریج خود را در مقابل خواسته فلسطینیان تسلیم شده بیابد ، بلکه به وضوح اذعان کند که گذشت زمان به زیان تل آویو بوده است نه مبارزانی که شالیط را در اسارت خود دارند.

نقل از شبکه ندای قدس (ارگان رسانه یی جنبش جهاد اسلامی درایران)


| شناسه مطلب: 157847







فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.