حذف حماس،ضربه به امنیت ملی اعراب
توافق بنیامین نتانیاهو رییس حزب لیکود و اویگدور لیبرمن رییس حزب اسراییل بیتنا درباره آینده تعامل با جنبش حماس از دید بسیاری از تحلیلگران دلالت بر اتفاقات عمیق تری دارد که پیامدهای آن به گونه بسیار خطرناکی دامن کشورهای عربی و به بیانی دیگر امنیت ملی اعراب را خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) سایت لندنی islamtoday در تحلیلی به قلم صالح النعامی نوشت: یکی از مهم ترین بندهای این توافق که به موجب آن حزب لیبرمن حاضر به پیوستن به کابینه ائتلافی لیکود شد ، پایبندی حکومت جدید در سرنگونی جنبش حماس است. به گونه ای که می توان گفت این هدف یکی از اهداف استراتژیک حکومت آینده نتانیاهو خواهد بود.
این سایت نوشت : درست است که در حکومت های گذشته اسراییل نیز وزرا و نخست وزیران ندای سرنگونی حماس را سرمی دادند اما خطر در باره حکومت جدید اسراییل در این است که آنان این هدف را بخشی از برنامه های حکومت آینده خود قرار داده اند. به این معنی که اعلام سرنگونی حماس به عنوان یک هدف آشکار و قرار دادن آن در چارچوب برنامه های حکومتی به حکومت جدید صهیونیستی این امکان را خواهد داد که تجاوزات نظامی گسترده تری را برای تحقق این هدف صورت دهد.
اگرچه اسراییل تا به امروز همواره از نیروی زور در مواجهه با مردم فلسطین سود برده است اما این برنامه در دوران حکومت نتانیاهو به این معنی است که اسراییل به تکرار استفاده از اقدام نظامی و فشارهای اقتصادی ادامه خواهد داد و در کنار آن به نجازات های دسته جمعی روی خواهد آورد. نتانیاهو که به خوبی دریافته بود که برای فراهم کردن زمینه های تحقق این هدف به مشروعیت بین المللی نیاز دارد اقدام به متقاعد کردن حزب کار در عضویت در کابینه ائتلافی خود کرد. بنابراین تعجب برانگیز نیست که نتانیاهو حاضر شد پنج پست وزارتی از جمله وزارت جنگ را به حزب کار اهدا نماید. و این در حالی است که حزب کار در انتخابات گذشته تنها توانسته بود 13 کرسی را به دست آورد. به این ترتیب رییس حزب لیکود از حزب کار در ازای این معامله نقش پیمانکاری را برای تحقق این هدف خود خواهد خواست. زیرا تجربه گذشته ثابت کرده است که حزب کار به خوبی از ایفای چنین نقش هایی برامده است. و ایهود باراک به عنوان وزیر جنگ به سریال کشتار مردم فلسطین ادامه خواهد داد.
سیاست دولت ایهود اولمرت و سیاست دولت نتنیاهو در تعیین اهداف هیچ تفاوتی با هم نکرده است. اولمرت می کوشید با حذف حماس زمینه ای را برای دستیابی به توافق سازش با کشورهای میانه روی عربی علیه مردم فلسطین فراهم کند و اینک نتانیاهو می کوشد با حذف حماس در مذاکره با تشکیلات خودگردان فلسطین پروژه "صلح اقتصادی" در برابر چشم پوشی فلسطینی ها از حقوق ملی خود را تحمیل کند.
علاوه براین شهرک سازی در کرانه باختری و یهودی سازی در قدس و سیطره بر مسجدالاقصی از جمله دیگر برنامه های حکومت آینده ای است که نتانیاهو و لیبرمن بر سر آن توافقاتی انجام داده اند. همچنین دعوت به شهرک سازی در صحرای سینای مصر از دیگر برنامه هایی است که اویگدور لیبرمن رییس حزب اسراییل بیتنا و وزیرخارجه آینده حکومت نتانیاهو وعده ساخت آن را داده است. فشارهای شدید علیه فلسطینی های 48 با هدف وادار کردن آنان به خروج از این مناطق از جمله مواردی است که لیرمن از ان یاد کرده و ارتباط مستقیمی با امنیت ملی اعراب دارد.
بااین حال مقامات مصری اعلام می کنند که دعوت آنان از لیبرمن که مستقیما علیه مبارک فحاشی کرد در قامت وزیر خارجه نبوده است! نویسنده ادامه می دهد: چنانچه نظامهای عربی موضعی منفی در قبال جنبش حماس اتخاذ کنند مرتکب یک اشتباه استراتژیک فاجعه باری خواهند شد زیرا از دید ائتلاف نتانیاهو- لیبرمن سرنگونی حماس مقدمه ضروری برای کمک به اسراییل جهت ضربه نهایی به امنیت ملی کشورهای عربی است. زیرا لیبرمنی که دعوت به سرنگونی حماس می کند به عنوان مثال همان لیبرمنی است که از کنگره آمریکا و دولت این کشور خواستار فشار بر مصر برای کاهش نیروهای نظامی اش است. او همان لیبرمنی است که خواستار تشکیل دولت فلسطینی در اردن و همانی است که خواستار عدم تجهیز عربستان به سلاح های پیشرفته است. او همان کسی است که خواستار نابودی کاخ ریاست جمهوری سوریه و ویرانی ساختار زیربنایی لبنان شده است.
سایت اسلام تودی در پایان تحلیل خود از برنامه های منطقه ای حکومت ائتلافی نتانیاهو- لیبرمن- باراک به اختصار چنین می نویسد: هرکس که به نتانیاهو و لیبرمن اجازه سرنگونی حماس را می دهد در واقع مانند کسی است که به آنان کمک می کند امنیت ملی اعراب را از درون تخریب و نابود سازد.
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس