مفهوم طرح " حزب الله هراسی" در لبنان
درحالیکه کمتر از دو هفته به انتخابات پارلمانی لبنان باقی مانده است نظرسنجی ها، قرائن و شواهد نشان می دهد که حزب الله لبنان در مقایسه با رقبای خود از محبوبیت بسیار بالایی در بین مردم برخوردار است.
البته شاید بتوان افزایش میزان محبوبیت حزب الله در بین مردم لبنان و منطقه را تاحدودی مربوط به پیروزی این جنبش کوچک دربرابر ارتش تا بن دندان مسلح رژیم صهیونیستی دانست که توانست از ملت و کشورش دربرابر زورگویی های رژیم صهیونیستی ایستادگی و صیانت کند و این درحالی است که مخالفان حزب الله این جنبش را متهم کرده اند که در سال 2006 کشور را وارد جنگی خونین با اسرائیل کرده است.
همانگونه که امروز در منطقه شاهد هستیم امروزه فقط لبنانی های شیعه طرفدار این حزب نیستند بلکه بسیاری از مسیحیان نیز اعلام کرده اند که حامی این جنبش هستند و در روز انتخابات نیز به این حزب رای خواهند داد.
انتخابات لبنان که در هفتم ماه ژوئن برابر با 17 خرداد ماه جاری برگزار می شود ، رقابتی است بین گروه 14 و 8 مارس که در آن 128 نماینده برای مجلس لبنان انتخاب خواهد شد.
هرچه به روز انتخابات نزدیک تر می شویم تحرکات منطقه اى براى تضعیف حزب الله گسترده تر و بیشتر می شود و ما هر روز شاهد تبلیغات سوء علیه این جنبش هستیم که تازه ترین آن را می توان به اتهام اخیر گزارش مجله آلمانی اشپیگل اشاره کرد که در آن به نقل از کمیته رسیدگی وابسته به سازمان ملل برای بررسی ترور رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان، حزب الله متهم به قتل وی شده است.
منابع حزب الله با رد این شایعات بی اساس، این اقدامات را درراستای تضعیف این جنبش در انتخابات آتی می دانند.
سناریوى دیگر تخریب حزب الله را می توان به سفرهای مقامهای آمریکایی به لبنان و دیدار با رقبای مخالف این جنبش مرتبط نمود که تازه ترین آن سفر جو بایدن معاون اول رئیس جمهور آمریکا و نیز سفر قبلی هیلاری کلینتون وزیر خارجه این کشور است.
واشنگتن که نگران قدرت یابی بیشتر حزب الله در این انتخابات است، دست به ائتلاف برخی کشورهای منطقه و رژیم صهیونیستی نموده و با دخالت سیاسی در انتخابات لبنان تمام قوای خود را بکار بسته است تا حزب الله در این انتخابات رای نیاورد.
بایدن در سفر خود به بیروت، حمایتش را از جناح موسوم به 14 مارس اعلام کرد و با میشل سلیمان رییسجمهور ، نبیه بری رییس مجلس، فواد سینوره نخستوزیر لبنان و سران جناح 14 مارس دیدار کرد.
روزنامه لبنانی السفیر در گزارشی در این باره نوشت : جمهوری خواهان و دموکراتها در آمریکا در خصوص حمایت از جناح 14 مارس لبنان، رویکردی یکسان دارند.
سناریوی دیگری که برای تضعیف حزب الله صورت گرفت و می توان از آن به عنوان سناریوی اول یاد کرد مربوط به زمانى است که مصر حزب الله را متهم به دخالت در امور داخلى این کشور نمود و چند تن از مقامهای این جنبش را بازداشت کرد.
در این بین، رقیب اصلی یعنی رژیم صهیونیستی نیز بیکار ننشسته و سعی بر تضعیف این جنبش نموده است. این رژیم همزمان ضمن فشار به جنبش حزب الله به حمایت از جریانهاى مخالف مقاومت در داخل لبنان می پردازد تا حداقل بتواند از اتحاد آنها با حزب الله جلوگیرى کند.
این رژیم که شکست سنگینی از حزب الله متحمل شده است سعی می کند تا با خارج کردن جریان مقاومت گروههای مخالف را سرکار آورد و حتی به عنوان وعده هایی به گروههای مخالف برای همکاری اعلام کرده که حاضر به عقب نشینی از بخش شمالی روستای الغجر تنها در صورتی که حزبالله در انتخابات لبنان پیروز نشود می باشد.
بعد از آمریکا، رژیم صهیونیستی و مصر که خود روابط دیپلماتیک با این رژیم دارد، عربستان سعودی نیز در این انتخابات چشم از روی چشم برنمی دارد و به دلیل ترس از قدرت دوباره مقاومت و حزب الله از نامزدهای مخالف این حزب حمایت می کند.
صحت این گفته را می توان در گزارش روزنامه " نیویورک تایمز " مشاهده کرد که در آن از انتخابات آتی لبنان به عنوان پر هزینه ترین انتخابات در جهان نام برده شده و نوشته شده است که عربستان سعودی برای مبارزه با حزب الله در انتخابات آتی پارلمانی لبنان از نامزدهای مخالف این حزب حمایت می کند و اموال هنگفتی را برای هزینه کردن در این انتخابات اختصاص داده است.
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس