استاد سابق دانشگاه انگلیس درگفتگو باقدسنا
پژوهشگر و استاد سابق دانشکده کمبریج انگلستان و استاد کنونی دانشگاه ملبورن با مهم ارزیابی کردن نقش جمهوری اسلامی ایران در حل مساله خاورمیانه خواستار بازنگری در روابط آمریکا با اسراییل و نیز قطع کمکهای نظامی به این رژیم شد.
"بینوی کمپمارک" که علاقمند به کارهای پژوهشی ویژه در مهاجرت و تاریخ آمریکا و اروپا است ، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار بخش انگلیسی خبرگزاری قدس (قدسنا) نقش جمهوری اسلامی ایران در حل مساله فلسطین را بسیار مهم ارزیابی کرد و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را یک واحد قدرتمند دانست. وی معتقد است که آمریکا برای موفق شدن در تحقق طرح صلح خاورمیانه می بایست روابط خود با اسراییل را تغییر دهد و در آن تجدید نظر کند و حتی کمکهای نظامی خود به این رژیم را قطع کند.
متن کامل گفتگو به شرح زیر است :
قدسنا: دیدگاه شما درباره طرح شکست خورده آمریکا یعنی طرح صلح عربی در خاورمیانه و تیرگی روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی چیست؟
این ابتکار دولت اوباما به دلیل بسیاری از مسائل از جمله مساله شهرک سازی اسراییلی در گیلو پیچیده شده است. صحنه های زیادی در ماهیت روابط آمریکا با اسراییل وجود دارد. اسراییل ادامه می دهد تا ببیند چه اندازه می تواند این بسته (پیشنهادی آمریکا) را به جلو سوق دهد و آمریکا نیز همچنان مصر است که این طرح برای حل مساله فلسطین امیدوار کننده است. نشانه هایی وجود دارد که آمریکا و شماری از اعضای سرشناس در تاسیسات دفاعی این کشور نسبت به رفتار اسراییل ناخرسند هستند و معتقدند که این روابط بر سلامت نیروهای ائتلافی در خاورمیانه تاثیر خواهد گذاشت.
قدسنا: چه روشهایی را برای مقابله با وحشی گری های اسراییل پیشنهاد می کنید؟
* تغییر بسیار زیاد در روابط بین اسراییل و آمریکا به گونه ای که آمریکایی ها ، اسراییل را متقاعد کنند که سیاست خارجه آن در منطقه ، صلح خاورمیانه را به خطر خواهد انداخت
•ترغیب افرادی همچون گیدون لیوی نویسنده اسرائیلی و فعالان صلح طلب اسراییلی برای آنکه صدای آنها به گوش جهانیان رسانده شود
•معیارهای سرسختانه و اقدامات تندرو اسراییل باید هدف قرار گیرد و نباید بی رویه و ناشی از عدم تبعیض باشد
•تحریمها ابزار مفید ، کافی و ضروری نیستند. به عنوان مثال تحریم آکادمیک باعث می شود که صداهایی که ممکن است از سوی اعضای آکادمیک به نفع صلح باشد قطع شود اما تحریم نظامی و قطع کمکهای نظامی به اسراییل به ویژه از سوی آمریکا که بیشتر از سایر کشورهای همسایه صورت می گیرد ممکن است کارساز باشد.
قدسنا: به عنوان یک محقق و اندیشمند نقش سازمان ملل در مقابله با رژیم صهیونیستی را چگونه ارزیابی می کنید؟
سازمان ملل تنها زمانی موثر خواهد بود که اعضای آن اجازه چنین کاری را بدهند. همانطور که دبیر کل سابق این سازمان گفته است این سازمان برای ایجاد بهشت در زمین طراحی و سازماندهی نشده است بلکه برای جلوگیری از رفتن به جهنم است. قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل توسط قدرت وتوی اعضای دایم بلوکه می شود. البته آمریکا باید ترغیب شود که تا رویکرد مسالمت آمیز کمتری با اسراییل داشته باشد و استراتژیک متفاوت تری در خاورمیانه اعمال کند و اسراییل نیز باید بداند که چک سفید و امضا شده ای ندارد که بخواهد با آن هرکاری که دوست داشت انجام دهد.
قدسنا: نگاه شما به ماهیت حماس و مقاومت این جنبش علیه اسراییل چگونه است؟ آیا این روش حماس کارساز است؟
حماس نیرویی است که حمایتهای قابل ملاحظه ای را کسب کرده است و ادامه موجودیت نخواهد داد مگر در سایه این حمایتها. مقاومت آنها علیه اسراییل ثابت کرد که کارساز بوده است اما بعضا موضع سرسختانه آنها نسبت به اسراییل از جمله امتناع در به رسمیت شناختن موجودیت اسراییل و نیز تلاش برای حذف این رژیم باعث عکس العملهای خشونت بار اسراییل شده است. حماس و فتح باید با یکدیگر متحد شوند و برای تحقق آشتی ملی تلاش کنند. اختلاف در بین گروههای فلسطینی تنها به آنهایی که مخالفت آنها هستند کمک می کند.
قدسنا: درباره نقش جمهوری اسلامی ایران در حمایت از قضیه فلسطین چطور؟
نقش ایران فوق العاده برجسته و مهم است. نقش ایران در حل مساله فلسطین و اسراییل که البته منابع اسراییلی و آمریکایی آن را دخالت و نفوذ می دانند می تواند هم تحریک کننده باشد و هم آرام کننده. تلاش ایران برای رسیدن به یک موضع میانه رو در قضیه فلسطین و اسراییل، پتانسیل قابل توجهی را نیز می تواند برای فرو نشاندن نیات اسرائیل برای حمله به ایران و تاسیسات هسته ای آن داشته باشد.
تمام/سش/24
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس