شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ 
qodsna.ir qodsna.ir

پذیرش دولت وحدت ملی به معنای پذیرش حماس است

 

کارشناس روابط بین الملل با اشاره به توافق گروههای فلسطینی برای تشکیل دولت وحدت ملی در قاهره ، پذیرش دولت وحدت ملی از سوی  فتح، کشورهای عربی و غربی را، پذیرش دولت حماس دانست.
سعد الله زارعی در گفتگو با خبرنگار بخش فارس خبرگزاری قدس (قدسنا) گفت : دولت وحدت ملی نمی تواند فارغ  از انتخاب و آرای مردم فلسطین باشد و از طرفی کاملا مشخص است که وزنه آرای مردم فلسطین  به سمت جنبش حماس سنگینی می کند و پذیرش دولت وحدت ملی از سوی مصر، جنبش فتح و شنیده شدن زمزمه های  پذیرش این دولت در اروپا و امریکا  در واقع به معنای پذیر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) است در حالیکه طی سالها گذشته طرف های عربی و غربی و حتی سازمان ملل از پذیرش حماس به عنوان طرف فلسطینی اجتناب می کردند.
وی افزود:  تشکیل دولت وحدت ملی قطعا  برگ برنده و امتیازی بزرگ برای جنبش حماس محسوب می شود در عین اینکه یک موفقیت بزرگ برای همه فلسطینی ها به حساب می آید.
زارعی افزود: تصور این موضوع که  گفتگوهای امروز در قاهره ، سیاستی تحمیلی به دولت آقای هنیه و به نوعی قدرت بخشیدن به محمود عباس است ، تصوری غلط است.
کارشناس روابط بین الملل در ادامه " پذیرش مصر به عنوان میانجی"  را پذیرش وضعیت جبر آمیز جغرافیایی دانست و گفت : منطقه غزه  منطقه ای  بسته و محاصره شده است که از سمت مرزهای غربی ، شمالی و شرقی در محاصره رژیم صهیونیستی است  و در جنوب هم مرز با  دولت مصر است یعنی ارتباط خارجی منطقه غزه به مصر به عنوان تنها همسایه عربی غزه  محدود می شود از این رو برای هر جنبش و  دولتی در غزه تنها نقطه استراتژیک به حساب می آید. بنا براین بازی دادن مصر در این  گفتگوها امری الزام آور  و اجتناب ناپذیر است.
سعد الله زارعی با اشاره به اساس تشکیل دولت وحدت ملی  به عنوان یک  استراژی برای جنبش حماس، به مشکلات و موانع بر سر راه تشکیل این دولت در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت : جنبش حماس از ابتدای پیروزی در انتخابات مجلس فلسطین در سال 2005 تشکیل "دولت وحدت ملی" را به عنوان یک استراتژی دنبال می کرد اما محمود عباس و به طور کلی رهبران جنبش فتح از پذیرش همکاری در این دولت  اجتناب کردند و تن به تشکیل دولت وحدت ملی ندادند .
وی افزود :  با تلاش های جمهوری اسلامی ایران و جنبش حماس برای تشکیل دولت وحدت ملی  رهبران جنبش حماس و فتح در مکه گرد آمدند و در آنجا با میانجیگری جمهوری اسلامی و با میزبانی دولت ریاض سند مکه به امضا رسید اما در عین حال جنبش فتح از اجرای این سند خود داری کرد و به مقابله با دولت اقای هنیه برخاست .
زارعی ادامه داد : بعد از ماجرای درگیری بین جنبش فتح  و حماس در غزه و پاکسازی این منطقه از نیروهای محمود عباس بار دیگرجمهوری اسلامی ایران و جنبش حماس گفتگوهایی را بر مبنای دولت وحدت ملی دنبال کردند که قرار شد این گفتگوها در یمن و به میزبانی آقای علی عبدالله صالح شکل گیرد که این بار نیز متاسفانه عدم همکاری جنبش فتح و کارشکنی عربستان سعودی مانع از شکل گیری این گفتگوها شد .
کارشناس روابط بین الملل تصریح کرد : با بررسی خط سیر موضوع تشکیل دولت وحدت ملی در فلسطین به این نتیجه می رسیم که جنبش حماس و گروههای فلسطینی همراه با این جنبش و همچنین جمهوری اسلامی ایران همواره  به دنبال تشکیل دولتی با مشارکت همه گروههای فلسطینی هستند تا راه  سوء استفاده رژیم صهیونیستی  از اختلافات داخلی گروههای فلسطینی را سد کنند و از طرف دیگر معارضه دورنی فلسطینی ها که می تواند به استهلاک انرژی و  توان فلسطین بیانجامد ر ا از بین ببرند .

تمام/ب


| شناسه مطلب: 156868







فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.