رونق عمران و آباد سازی غزه 5 سال پس از محاصره،روند ساخت و ساز در استان های مختلف نوار غزه آهنگ تند تری به خود گرفته است...
غزه- خبرنگار خبرگزاری قدس (قدسنا)
در روزهای اخیر روند ساخت و ساز در استان های مختلف نوار غزه چه در بخش موسسات عمومی، چه خصوصی و چه منازل و برج های مسکونی آهنگ تند تری به خود گرفته است. این روند البته در حوزه ساخت و ساز پروژه های آموزشی متعلق به دولت منتخب فلسطینی و سازمان امداد و اشتغال اونروا به رغم محاصره تحمیلی اسراییل بر این منطقه نیز قابل مشاهده است.
کارشناسان و مسئولان حکومتی معتقدند جنبش ساخت و ساز عمرانی قابل مشاهده در نوار غزه شاهد جهش بی سابقه ای از حیث تعداد ساخت واحدهای مسکونی ، موسسات عمومی و بخش های خصوصی بوده است اما با این وجود سهم کمتری در براوردن نیاز شهروندان غزه به سبب درخواست های فراوان مردم در نتیجه ویرانی های تحمیل شده برانان توسط صهیونیستها ایفا می کند.
از زمان گسترش سیطره جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بر نوار غزه در ژوئن 2007 تاکنون رژیم اشغالگر قدس محاصره کشنده ای را علیه نوار غزه تحمیل کرد و طی ان از ورود همه مواد و مصالح مربوط به ساخت و ساز به بهانه های واهی جلوگیری نمود. این در حالی بود که طی سالهای گذشته فقط اجازه ورود به برخی از مصالح ساختمانی آن هم برای پروژه های مربوط به برخی نهادهای بین المللی اجازه ورود به نوار غزه را داد.
فشار محرومیت
محسن ابو رمضان کارشناس فلسطینی اقتصاد معتقد است که طی پنج سال گذشته نوار غزه تحت نوعی فشار محرومیت عامدانه از سوی رژیم صهیونیستی بود اما ورود مواد و مصالح مورد نیاز ساخت و ساز به صورت سازماندهی شده از طریق مرز مصر باعث افزایش روند حرکت عمرانی در همه بخش های نوار غزه شده است.
وی معتقد است هرچند به دلیل تقاضای بسیار بالای مسکن در نوار غزه شاید حرکتی عمرانی و ابادانی که در این منطقه به راه افتاده جوابگوی این درخواست ها نباشد اما در نوع خود روندی امیدوار کننده است. به گفته وی براساس آخرین داده ها نوار غزه در حال حاضر نیازمند 35 هزار واحد مسکونی است. وی گفت نیاز جوانان به مسکن به همراه ویرانی هایی که اسراییل در جنگ22 روزه علیه نوار غزه به بار آورد باعث شده است طی ماههای اخیر که در کشورهای عربی انقلابهایی صورت گرفته و ورود و خروج کالا به نوار غزه بهبود یافته است مردم غزه اقبال بیشتری به ساخت و ساز به رغم گرانی قیمت ها نشا دهند.
محمد مقداد استاد اقتصاد دانشگاه اسلامی غزه در این باره می گوید: افزایش میزان ازدواج جوانان و نیاز انان به داشتن مسکن باعث شده است طرف های حکومتی توجه بیشتری به ساخت و ساز در نوار غزه داشته باشند.
وی معتقد است: این جرکت عمرانی که در نوار غزه آغاز شده است علاوه براینکه می تواند به بخشی از نیازهای مسکن پاسخ دهد به خودی خود موضوع بیکاری کارگران ساختمانی را حل می کند و از این حیث رونقی در کسب و کار مردم و مدیریت چرخ اقتصاد محلی اتفاق خواهد افتاد.
ناجی سرحان نماینده وزارت کار و مسکن در امر برنامه ریزی نیز معتقد است: نوار غزه در حال حاضر شاهد جهشی بی نظیر در بخش اقدامات ابادانی و عمرانی است و دلیل اصلی آن نیز فراهم بودن ملزومات ساخت و ساز در بازارهای محلی و قیمت مناسب ان است.
تصمیمات گرفته شده
سرحان می گوید: به رغم همه موانعی که بر سر راه روند حرکتی عمران و آباد سازی نوار غزه وجود دارد اما دولت منتخب فلسطینی توانسته است قدمهای بزرگی برای ساخت و ساز بردارد که نمونه آن ساخت 850 واد مسکونی در سال 2011 و برنامه ریزی برای ساخت شهرکهای متعدد بر روی اراضی دولتی است تا نیاز مردم را پاسخ گوید.
وی معتقد است که برای رفع کامل معزل مسکن اهالی نوار غزه که جمعیت آن روز به روز در حال افزایش است باید محاصره نوار غزه به طور کامل پایان یابد تااز خلال آن بتوان همه ملزومات منتعلق به بخش ساخت و ساز مسکن را تهیه نمود.
تمام/ش/26
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس