شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ 
qodsna.ir qodsna.ir

دیوارحائل / جغرافیا وتاثیرات سیاسی (عکس ونقشه)

 از دیدگاه ناظران سیاسی در امور خاورمیانه و فلسطین، رژیم اشغالگر اسراییل با برپایی دیوار حایل که مظهر نفرت و اقدام آشکار نژادپرستانه است، سعی دارد با تکیه بر حمایت و وعده دولت آمریکا، مرزی بین اراضی اشغالی ودولت فلسطین قایل شود.
به اعتقاد این ناظران، از دیدگاه سیاسی این دیوار تنها یک تعبیر یا اصطلاح نیست، بلکه یک حادثه تاریخی در سرزمین فلسطین است که گفت وگوهای آینده در این سرزمین را تحت الشعاع خود قرار خواهد دا.!
«جفری ارنسون» ناظر و کارشناس آمریکایی در برنامه شهرک سازی صهیونیستی درمورد ساخت دیوار حایل می گوید: اهمیت ساخت دیوار حایل در مراحل و شرایط کنونی به مراتب مهمتر و حساس تر از حوادث وتحولات تاریخی همچون تقسیم سرزمین های فلسطین و ترسیم خط سبز در سال 1967 میلادی می باشد.
ساخت چنین دیواری نشان می دهد که رژیم اسراییل هرگز به مرزهای 1967میلادی باز نخواهد گشت.
وی تصریح کرد:شواهد امر نشان می دهد که شارون زندگی و بقای خود را در گسترش سیطره اسراییل و اشغال کامل فلسطین اشغالی می بیند و به عبارت روشن تر می توان گفت که شارون با تمام توان و حمایت بی دریغ غرب سعی دارد تا مناطق بین رود اردن و دریای مدیترانه را به طور کامل در اشغال خود درآورد.


ساخت دیوار حایل
به رغم اینکه ساخت دیوار حایل در آوریل 2000میلادی از سوی صهیونیست های اشغالگر ارایه و ساخت آن نیز آغاز شد، اما باید واقعیت هایی را دراین خصوص بیان کرد.
فکر و طرح ساخت چنین دیواری به دهه های گذشته و دوران «بنحاس سبیر» و «بن گوریون» رهبر بازنشسته صهیونیست های اشغالگر بازمی گردد.
پیش از جنگ اعراب و صهیونیست های اشغالگر در سال 1967م بنحاس سبیر یکی از شخصیت های صهیونیستی قایل به ساخت دیواری در مسیر مرزها میان مناطق صهیونیستی و فلسطینی برای دفاع از خود بود، اما بن گوریون براجرای طرح اشغال تمامی مناطق فلسطینی به استثناء قدس شریف تأکید می کرد.
بنابراین طرح ساخت دیوار یادشده در امتداد سیاست های رهبران گذشته صهیونیست ها قراردارد که در سال های اخیر شارون جنایتکار ساخت چنین دیواری را که مظهر نژادپرستی در جهان آزاد کنونی است، از سیاست های اصولی خود قلمداد کرده و براجرای کامل آن پافشاری می کند.


شارون مدعی است که درگیری آینده بر سر زمین خواهد بود، درحالی که برای مردم زمین و منابع آبی بسیار اهمیت دارد.
اما آنچه را که از سیاست های شارون در ساخت دیوار حایل برآورد می شود و ناظران سیاسی نیز بر سر آن اتفاق نظر دارند، این است که اگر ساخت این دیوار مطابق بااهداف و طرح های شارون و سران صهیونیستی به طور کامل اجرا شود، دیگر برپایی دولت مستقل فلسطینی ممکن نخواهد بود!!
البته این سیاستی است که شارون همواره آن را دنبال کرده و مقدمه آن را با طرح انتصاب خود به عنوان وزیر مهاجرت و شهرک سازی صهیونیستی در سال 1977م و انتخاب قانونی ورسمی خود به این سمت در سال 1998م به اثبات رسانده است.


جغرافیای دیوار حایل
طول مسیر کامل دیوار حایل حدود 600 کیلومتر یعنی نصف طول خط سبز می باشد.
یکی از اهداف و سیاست های تل آویو در ساخت این دیوار حمایت از شهرک های مرکزی صهیونیستی است.
این دیوار به شکل اصلی از شمال و جنوب کرانه باختری رود اردن بیش از 40هزار شهرک نشین صهیونیستی در شهرک هایی همچون «کدومیم، عمانویل وآریل» را در حمایت امنیتی ونظامی رژیم اشغالگر قدس قرار می دهد.
شایان ذکر است، با ساخت دیوار حایل که از سیاست های نژادپرستانه تل آویو سرچشمه می گیرد، بیش از 127هزار شهروند فلسطینی در داخل دیوار یادشده در محاصره کامل شهرک نشینان صهیونیست نشین و نظامیان رژیم اشغالگر قدس قرار می گیرند!
رژیم صهیونیستی دیوار حایل را به گونه ای طراحی کرده است که گویا این دیوار شبیه افعی بلعنده دور شهرهای فلسطینی حلقه زده است.


از سوی دیگر می توان این دیوار را به چهار جزء تقسیم کرد که در پی ارایه می شود:
1- دیوار حایل معروف به دیوار غربی
ساخت دیوار یادشده در این مرحله به شکل انحنا به سوی بخش شرقی دور می زند و شامل شهرک های بزرگ صهیونیست نشین به ویژه شهرک های «آریل و عمانویل» بوده که این دیوار درواقع به عمق 30کیلومتری در داخل مناطق فلسطینی در کرانه باختری نفوذ خواهد کرد.
2- ساخت دیوار حایل در شهر قدس و محیط اطراف آن که شامل مجموعه ای از دیوارهای بلند که در واقع بخشی از «بیت لحم» را دربرگرفته و تمامی محله های فلسطینی نشین را حلقه خواهد زد
با ساخت این دیوار برخی از محله های مسکونی فلسطینیان از کرانه باختری و بخش هایی دیگر از این محله ها از شهر قدس و درنهایت بعضی از محله های مسکونی همجوار نیز به طور کامل از یکدیگر جدا خواهند شد.
3- ساخت سومین دیوار در بخش شرقی کرانه باختری و قبل از صحرای اردن می باشد.
رژیم صهیونیستی به بهانه اجرای طرح ساخت این دیوار، در ابتدا بخش هایی اززمین های فلسطینیان را مصادره و اشغال کرده که این زمین ها درواقع جزئی از بخش شرقی قدس در کرانه باختری بوده است.
4- چهارمین و آخرین مرحله ساخت دیوار حایل:
در این مرحله گذرگاه های تردد فلسطینیان در مناطقی همچون قلقیلیا مسدود شده و این دیوار پیرامون شهرهای «قلقیلیا و طولکرم» حلقه خواهد زد و مطابق با طرح ارایه شده از سوی رژیم صهیونیستی این آخرین مرحله ساخت دیوار یادشده خواهد بود.
در آخرین مرحله رژیم صهیونیستی با نصب سیم های خاردار در دیوارهای اطراف شهر قلقیلیا حدود 40 هزار فلسطینی را در بن بست و محاصره قرارداده و هرگونه تردد آزادانه شهروندان فلسطینی به خارج از این شهر و به مناطق کرانه باختری را مسدود و محدود خواهد کرد.
البته تنها یک گذرگاه با کنترل کامل ارتش صهیونیستی گذرگاه عبور شهروندان فلسطینی در این شهر به خارج خواهد بود.
شایان ذکر است، رژیم صهیونیستی با اجرای طرح ساخت دیوار حایل درحقیقت بیش از 800 هزار فلسطینی را محاصره و زندانی کرده و بیش از 200 هزار هکتار از زمین های زراعی کشاورزی فلسطینی بویژه بهترین و مرغوب ترین زمین های حاصلخیز و زراعی این مردم مظلوم و بی دفاع که تنها منبع درآمد و معاش آنان است، را اشغال و در اختیار اهداف سیاسی و پلید خود قرار می دهد.


تاکنون از مجموع 600 هزار کیلومتر ساخت دیوار حایل بیش از 200 هزار کیلومتر از آن در کرانه باختری ساخته شده و همانگونه که پیشتر بدان اشاره شده است، در ادامه ساخت آن بخش شرقی قدس که محل سکونت فلسطینیان می باشد تحت اشغال صهیونیستها قرار خواهد گرفت.
بنابر این تمامی شواهد فوق الذکر بر این نکته تاکید دارد که رژیم صهیونیستی در طرح ساخت دیوار حایل تنها یک هدف و آنهم هدف سیاسی را دنبال می کند.
این نکته ای است که برخی از شخصیتهای علمی و سیاسی رژیم صهیونیستی همچون پروفسور «ارنون سوفر» و «رون نعمان» بدان اشاره کرده اند.
به اعتقاد آنان رژیم اسراییل در ساخت دیوار حایل اهداف سیاسی را دنبال می کند که در هم شکستن مقاومت فلسطینیان، تجزیه فلسطینیان و مناطق فلسطینی از یکدیگر، اسقرار دولت مستقل صهیونیستی با ضریب امنیتی بالا و اشراف و سیطره کامل بر شهروندان فلسطینی برای همیشه از جمله آنها است.
تاثیرات سیاسی
بی تردید برخلاف ادعاهای رژیم اشغالگر قدس، این دیوار تنها دیوار امنیتی نیست، بلکه بسیار خطرناک تر از این مورد است.
برای آشنایی بیشتر با خطرهای اهداف سیاسی دیوار حایل مواردی در پی ارایه می شود:
اول:
این دیوار ترسیم واقعیت سیاسی جدید است که رژیم صهیونیستی با ساخت و تکمیل آن سعی در ارایه و تثبیت آن داشته و د راین راستا دیگر جایی برای گفت وگو با فلسطینیان پیرامون مرزهای میان طرفهای فلسطینی صهیونیستی که رژیم اسراییل همواره از ارایه و بررسی آن بیم داشته و گریزان بود، نمی ماند.
از سوی دیگر، ساخت این دیوار با مبدا پایان اشغالگری که در سال 1967 م آغاز شده بود، در تعارض کامل بوده و به گمان صهیونیستها ساخت چنین دیوار طولی که از دیوار برلین هم طولانی تر است. منجر به پایان یافتن یا حداقل محدود شدن عملیات ضد صهیونیستیی نیروهای مقاومت فلسطینی خواهد شد.
پس دیوار حایل در دو حالت یعنی محاصره بخش غربی و شرقی و جدا کردن اراضی فلسطینیان به وسعت 8 الی 12 کیلومتر که در واقع بیش از 25 درصد مجموع مساحت کرانه باختری بشمار می رود، دراختیار صهیونیست های اشغالگر قرار گرفته و به نفع اشغالگران رقم خواهد خورد.


البته این مورد و موارد یاد شده از مسایل مزید بر قضایای گذشته طرفهای فلسطینی صهیونیستی است که فلسطینیان هرگز آنها را نخواهند پذیرفت و مانند گذشته این نوع اقدامات را اشغالگرانه، مردود و نامشروع می دانند.
دوم:
این دیوار در مسر طولی مستقیمی بنا نمی شود.
یعنی در طول فرضی مرزهای اراضی اشغالی و کرانه باختری ساخته نمی شود، بلکه این رژیم برای تحت پوشش قرار دادن تمامی شهرک های صهونیست نشین که بیشتر آنها در دل ساکنان فلسطینی ساخته شده است، کیلومترها در داخل مناطق فلسطینی در کرانه باختری نفوذ کرده و آنها را در اشغال خود در آورده و همانگونه که پیشتر بدان اشاره شد، ساکنان فلسطینی این مناطق را نیز در محاصره و کنترل کامل خود قرار داده است.
این مورد در مناطقی همچون «نابلس، رام الله، قدس و بیت لحم» بخوبی نمایان است.
سوم:
دیوارحایل عایق و مانع بزرگی در برابر ادامه روال طبیعی زندگی در شهرهای فلسطینی خواهد بود و زندگی طبیعی شهروندان فلسطینی را بویژه در زمینه های اقتصادی و اجتماعی دچار چالش جدی خواهد کرد.
اما از ناحیه سیاسی باید گفت که ساخت این دیوار کیان و موجودیت فلسطینیان را کم رنگ و آنرا به دولتی بسیار کوچی شبیه کمپی محدود و کوچک مبدل خواهد کرد که هرگز توانایی رشد و بالندگی نخواهد داشت.
چهارم:
محاصره و بستن راههای رهایی فلسطینیان ازتنگناهای ایجاد شده توسط صهیونیست های اشغالگر.
در این نوع توطئه می توان گفت که ساخت دیوار حایل در قاموس سیاسی صهیونیستها در حقیقت بقای این رژیم و سیطره بر سرزمین و دارایی های اشغال شده و نیز استحکام در برابر دولتهای اسلامی همسایه و منطقه همچون، مصر، لبنان، سوریه و اردن را بهمراه خواهد داشت!
این رژیم با بستن تمامی راههای رهایی فلسطینیان و باز کردن موانع موجود بر سر راه خود، حاکمیت خود را بر سرزمینهای فلسطین و حتی گسترش آن علیه کشورهای همجوار و نیز کشورهای منطقه فراهم می آورد.
پنجم:
چه بسا رژیم صهیونیستی در پشت تهدیدهایی که با ساخت دیوار حایل آنرا به نمایش گذاشته است، قصد دارد فشارهای مضاعفی را علیه رهبران فلسطینی تحمیل کند و بدین ترتیب به نتیجه مطلوب، مطابق با اهداف و منافع خود در زمینه های مهمی، همچون مسایل پناهندگان، تعیین مرزهای دائمی و قدس که موارد درگیرهای چند دهه گذشته میان طرفهای فلسطینی - صهیونیستی است، برسد.


البته رژیم اشغالگر صهیونیستی برای دستیابی به اهداف پلید خود به آفرینش مسایل تنش زا وحساسیت برانگیز دست می زند تا با درگیر کردن فلسطینیان به گفت و گوهای پیچیده و بیهوده، در نهایت فرصتی برای دستیابی به آن اهداف پیدا کند و از طرف فلسطینی نیز امتیازاتی کسب کند!
آیا دیوار حایل، انتفاضه را متوقف خواهد کرد.
انتفاضه الاقصی ثابت کرد که بالگردهای مدرن آمریکایی (آپاچی) و تانک های فوق مدرن صهیونیستی به اسم «میرکاوا» با آنهمه یورش و وحشیگری، هرگز نتوانستند ذره ای بر اراده پولادین ملت جهادی، مقاوم، آزادیخواه و شهادت طلب و مسلمان فلسطین تاثیر بگذارد... آیا دیوار حایل خواهد توانست اراده این ملت نستوه و خستگی ناپذیر را شکسته یا آنان را از اهداف مقدس شان که بیش از نیم قرن برای آنها جان فشانی کرده و خونها فدا کردند، متوقف سازد؟!
«ابراهام دومپ» از رهبران شهرک صهیونیست نشین در شهرک «کریات اربع» یکی از روستاهای «الخلیل» نسبت به شکل خاصی نسبت به ساخت دیوار حایل در منطقه کرانه باختری حساسیت نشان داده و رژیم اشغالگر قدس را به تنها گذاشتن آنان در برابر نیروهای مقاومت فلسطین در این منطقه متهم کرد.
از سوی دیگر، ژنرال صهیونیستی «یونی ویژل» متخصص در ساخت دژها و دیوارهای نظامی در خصوص قدرت مقاومت و انتفاضه فلسطینیان گفت: اطلاعات امنیتی این نکته تأکید دارد که نیروهای مقاومت فلسطین دارای هواپیماهای بادی یا گلایدرهایی هستند که بدون شناسایی نیروهای هوایی به راحتی می توانند به پشت دیوارهای حایل و در داخل اراضی اشغالی نفوذ کرده و عملیات ضدصهیونیستی را اجرا یا دست به عملیات شهادت طلبانه بزنند.
ارایه اینگونه نمونه ها و شواهد از زبان دشمن صهیونیستی برای آن دسته اشخاصی است که به نظر آنان با ساخت چنین دیوار مستحکمی نیروهای مقاومت توانایی عملیات ضدصهیونیستی را نخواهند داشت.


بنابراین با قاطعیت باید گفت که در هر شرایطی نیروهای مقاومت فلسطین و رزمندگان شهادت طلب فلسطینی قادرند علیه شهرک نشینان و پایگاه های نظامی صهیونیستی بویژه در داخل کرانه باختری و نوار غزه دست به عملیات متهورانه بزنند و ادعاها و اقدامات نامشروع و اشغالگرانه افرادی همچون شارون هرگز نخواهند توانست در اراده پولادین انتفاضه و نیروهای مقاومت خللی وارد کنند و این مورد مهمی است که حتی صهیونیستهای شهرک نشین نیز بر آن اعتراف داشته و در این خصوص بارها علیه شارون انتقاد کردند.
بنابراین ساخت دیوار حایل و اقداماتی از این دست بی تردید حافظ امنیت و منافع اشغالگران صهیونیستی نخواهد بود و در واقع تلاشی بیهوده در برابر فرزندان جان برکف فلسطینی است.
در خصوص ساخت دیوار حایل و اثبات اینکه اینگونه اقدامات مسئله ای را به نفع صهیونیستها تغییر نخواهد داد، مواردی ارایه گردید که درپی می آید:
اول:
شهرک نشینان صهیونیستی که خارج از دیوار حایل باقی می مانند، با وجود حمایت کامل از نیروهای اشغالگر هدف خوبی برای نیروهای مقاومت فلسطین خواهند بود، مگر اینکه چنین شهرکهایی از لوث وجود صهیونیستهای اشغالگر بطور کامل تخلیه شود.
دوم:
با وجود سکونت انبوه شهروندان فلسطینی، ساخت دیوار حایل یا هر اقدامی دیگر توسط رژیم صهیونیستی، هرگز نمی تواند راه حل مشکل مناطقی همچون قدس که انبوه فلسطینیان در آن سکونت دارند باشد و مهمتر اینکه این مناطق مملو از خانواده های شهیدپرور و رزمنده می باشد.
سوم:
گزارشها و اطلاعات امنیتی نشان داد که 95درصد مجریان عملیات شهادت طلبانه و عملیات های ضدصهیونیستی از گذرگاه های موجود در خط سبز عبور کرده و با پشت سر گذاشتن موانع به قلب صهیونیست ها تاختند.
چهارم:
دیوار حایل هرگز مانع شلیک گلوله هایی همچون توپ و خمپاره و هدف قرارگرفتن مناطق و پایگاه های صهیونیستی نشین نخواهد شد.
پنجم:
با ساخت دیوار حایل با مساحت و طول زیاد که پیشتر بدان اشاره شد، نیازمند نیروهای نظامی فراوان برای نگهبانی از این دیوار طویل است، در حالی که رژیم صهیونیستی دارای نیروی نظامی محدود بوده و بدین ترتیب با تمرکز نیروهای این رژیم در طول این دیوار و در نتیجه کاهش نیروها در داخل اراضی اشغالی، زمینه برای نفوذ و گسترش عملیات های ضدصهیونیستی از سوی نیروهای مقاومت آماده تر از گذشته خواهد شد.
ششم:
با ساخت چنین دیواری، نیروهای مقاومت برای اجرای عملیات از راههای عادی گذشته وارد نخواهند شد، بلکه به روشهای جدیدتر و پیچیده تری متوسل می شوند.
بکارگیری نیروهای فعال فلسطینی در اراضی 48و حفر کانال و نیز استفاده از کایت و گلایدر از جمله این راهها و روشهای مبارزاتی علیه اشغالگران صهیونیستی در کرانه باختری و نوار غزه و همچنین در داخل اراضی اشغالی خواهد بود.


با وجود موارد فوق الذکر، آیا باز هم جایی برای مدعیان توانایی دیوار حایل و عدم توانایی نیروهای مقاومت در اجرای عملیات ضدصهیونیستی باقی مانده است؟
نکته قابل توجه دیگری که در خصوص ساخت دیوار حایل باید بدان اشاره کرد، این است که با بررسی دقیق و همه جانبه نسبت به ساخت چنین دیواری در واقع نوعی سد و مانع برای صهیونیستها در برابر نیروهای مقاومت و تمامی فلسطینیان ایجاد خواهد شد.
به عبارتی دیگر، می توان گفت که صهیونیستها با ساخت این دیوار خود را در محاصره کامل قرارداده و به نوعی خود را در داخل این دیوار زندانی خواهند کرد.
در نتیجه ساخت دیوار یادشده تنها وسیله ای برای محاصره شهروندان فلسطینی نیست، بلکه زندانی مخوف برای صهیونیستها اشغالگر و بهترین وسیله برای محاصره این تجاوز گران ددمنش و درنده خو است.


حال، آیا با ساخت دیوار حایل فلسطینیان محاصره و زندانی خواهند شد، یا صهونیست های اشغالگر؟
آیا یک دیوار بتونی ساخته شده از آب و سیمان، قادر به توقف و حتی کاهش جهاد فلسطینیان و اجرای عملیات ضدصهیونیستی از سوی نیروهای مقاومت و جان برکف فلسطینی خواهد شد؟
هرگز، بخاطر اینکه اراده مؤمن بی تردید قوی تر و تواناتر از سنگ ها و سیمان است.


| شناسه مطلب: 155333







فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.