جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ 
qodsna.ir qodsna.ir

روابط رژیم شاهنشاهی و اسرائیل (1)

در تاریخ ایران از دوره قاجار تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی ، سیاست خارجی ایران به بهانه دفاع و پشتیبانی از اقلیتهای مذهبی در ایران ، دست اندازی به کار یهودیان و نیز اقلیتهای دیگر را جزو اصلی برنامه سیاسی خود قرار داد و از راههای زیر سعی به خدمت گرفتن آنها نمود :
1- تشویق آنان در جدا شدن از پیکر ملت ، تحصیل در مدارس جدید یهودی غیر ایرانی (به ویژه آلیانس اسرائیلیت که مدرسه ای بود فراماسونری و در بسیاری از شهر ها ی ایران شعبه داشت ) و نه در مدارس سنتی یهودی ایرانی ، تشویق به فرا خواندن مسلمانان به این مدارس و شکستن و خرد کردن رابطه های فرهنگی ادوار تاریخی و ایجاد خدشه در فرهنگ ملی و از خود بیگانه کردن قشر تحصیل کرده و روشنفکر و انتصاب عده ای از آنها پس از پایان این تحصیلات جدید برای خدمت در وزارت خارجه و همدوش کردن آنها با سایر دیپلماتهای دنیا پس از تحصیل در مدرسه علوم سیاسی ، مدرسه ای که به قول ملک ساسانی 35 سال پس از تاسیس در سال 1313 شمسی ضمیمه دانشکده حقوق گردید . مدیران و معلمان مدرسه اکثرا فراماسون و از یک قماش بودند و قرائن و شواهد بسیاری وجود دارد که این اشخاص را یک دوست پنهانی انتخاب می کرد
2- شیوه دوم ایجاد اختلاف میان یهودیان و مسلمانان بود و چون خارجیان محاکم ایران را ناقص تشخیص داده بودند لذا محلی بود برای دخالت آنان در دعاوی . شیوع این مساله در دوران حکومت میرزا تقی خان امیر کبیر بیشتر به چشم می خورد . امیر به کلیه حکام ولایات و ایالات ابلاغ نمود هر دعوایی که یک طرف آن مسلمان و یک طرف دیگر از اقلیتهای مذهبی یهودی یهود ، زرتشتی یا عیسوی باشد باید به تهران احاله گردد .وی در تهران شخصا به آن رسیدگی می کرد و بهانه ای به دست خارجیان نمی داد . بر خلاف تبلیغات شوم بیگانگان امیر کبیر به اقلیتها محبت و مدارا می نمود و سعی داشت انها را نسبت به حکومت مرکزی راغب تر کند تا هیچ وجه به خارجیان متوسل نگردند .
3- انگلیسیها سعی می کردند جاسوسان خود را ازمیان از میان یهودیان انتخاب کنند و از آنان به نفع سیاست خود و به زیان ملت ایران بهره برداری نمایند . در تمام دوره قاجار به این مسئله برخورد می کنیم . در زیر به دونمونه آن از کتاب امیر کبیر و ایران نوشته فریدون آدمیت اشاره می شود : " کلیمیان نیز در ایران از حمایت انگلستان که پشتیبانی از اقلیتها را جزو موارد سیاست عمومی خود می داند برخوردارند و بسیاری از از جاسوسان اجنبی از میان ایشان انتخاب شده اند به ویژه در موضع خراسان و افغانستان و ترکستان نقش بزرگی ایفا کرده اند " و در جای دیگر می گوید :" ملا مهدی وکیل التجار یهودی که ظاهرا مسلمان شده بود اخبار مشهد را برای وزیر مختار انگلیس می نوشت ."
در رژیم شاهنشاهی نیز تبلیغات ضدانسانی صهیونیستها و دیگر دست نشانده های امپرلیستها در ایران همین وضع را به وجود آورد . از همه طرف نزد یهودیان ایران تبلیغ می شد که نجات شما در جاسوسی به نفع شاه و فراماسونها و صهیونیسم جهانی است وگرنه حکومت به دست ملی گراها و مذهبیهای متعصب می افتد و یهودیان ایران اجماعا قتل عام می شوند . فراماسونها سعی کردند که یهودیان ایران را نیز به جرگه خودشان بکشند و این کار را به دو صورت انجام می دادند :
1- وارد کردن یهودیان به طور مستقیم در لژهای فراماسونری (از لژ بیداری به بعد تعدادشان بیشتر شد ).
2- علی الظاهر مسلمان کردند یهودیان و بعد وارد ساختن آنان به لژهای فراماسونری.

فعالیت صهیونیسم در ایران

 

آنچه در پیش به آن اشاره شد تصویری کلی بود از وضعیت یهودیان ایران و نقش آنها در ارکان حکومتی و درباریان دوره قاجار . اما نفوذ یهودیان و به ویژه صهیونیستها از زمان رضا شاه به بعد به شکل نوینی قوت گرفت و صهیونیسم در تار و پود رژیم شاهنشاهی ایران رخنه پیدا کرد و بر اساس دکترین بن گورین و روابط اسرائیل با ایران پس از تشکیل دولت آن در فلسطین ، هر روز مستحکم تر شد .

بن گورین اولین نخست وزیر رژیم صهیونیستی و یکی از بنیان گذاران اسرائیل ، در توجیه روابط با ایران ، دکترین معروف خود را به نام "محورهای پیرامون" مطرح کرد . وی بر اساس این نظریه معتقد بود که اسرائیل می بایست روابط خود رابا کشورهای پیرامون جهان عرب به ویژه ایران و ترکیه توسعه و تحکیم بخشد چرا که تعمیق روابط دو جانبه با چنین کشورهایی می تواند در دراز مدت اسرائیل را از انزوا خارج کرده و محاصره جهان عرب را که پیرامون این رژیم کشیده شد ، بشکند . علاوه بر این به مواضع و موقعیت امنیتی و سیاسی و اقتصادی اسرائیل کمک می کند لذا علی رغم این که شاه ایران رژیم صهیونیستی را به عنوان یک واقعیت انکار ناپذیر به رسمیت شناخته و با آن روابط حسنه ای برقرار کرده بود ، اسرائیل درصدد بر امد تا روابط ایران را در سطح بالا و در همه زمینه ها برقرار سازد .

بدین ترتیب پس از سقوط دولت دکتر مصدق بر اثر کودتای معروف 28 مرداد 1332 ارتشبد زاهدی به رهبری کرومیت روزولت کارشناس برجسته سازمان جاسوسی امریکا (سیا) در پی به قدرت رسیدن مجدد شاه ، نفوذ صهیونیسم در ایران در سطوح سیاسی ، اقتصادی ، و نظامی گسترش یافت و یهودیان به این کشور رخنه کردند و توانستند اقتصاد و صنعت آن را قبضه کنند .افزون بر این یهودیان با کمک بهائیان مورد اعتماد شاه نیز به برخی مراکز کلیدی دولت دست یابند و دو کشور همکاری وسیعی را در زمینه تبادل اطلاعات جاسوسی شروع کردند . در زمینه بازرگانی نیز سطح همکاریهای دوسالانه این دوکشور به ارزش صدها میلیون دلار رسید و شاه نیز برای صنایع اسلحه سازی اسرائیل خریدار بسیار مهمی به شمار می رفت . محمد حسنین هیکل نویسنده مصری در کتاب خاطرات خود (داستان انقلاب ایران چاپ سوم ص 143) از یک گفتگوی اختصاصی با شاه به سال 1355 پرده برداشت . در این مصاحبه شاه به هیکل می گوید :" همکاری م ابا اسرائیل محدود به سرویسهای جاسوسی واطلاعاتی نیست بلکه گسترده تر از آنست که تصور می کنید . من واحدهایی از بخشهای مختلف ارتش و مدیریتهای اداری را جهت آموزش به اسرائیل اعزام داشته ام ."

در اینجا به منظور دستیابی به تصوری روشن از روابط رژیم شاهنشاهی در ایران با رژیم صهیونیستی و آگاهی از عمق این روابط و نیز روشن شدن موضع این رژیم نسبت به قضیه فلسطین موارد زیر مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد :

1- روابط سیاسی

2- روابط نظامی و امنیتی

3- روابط اقتصادی

4- روابط فرهنگی و تبلیغاتی

5- فعالیت سازمانهای صهیونیستی در ایران       

 

ادامه دارد .......

 

برگرفته از دانشنامه فلسطین ، مجید صفاتاج



| شناسه مطلب: 153453







فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.